Kablonet için DOCSIS 3.0 destekli modem kıtlığı

161553

Hectopat
Makaleler
1
5-6 yıl önce Kablonet'e geçtik. Kablonet'in vermiş olduğu Netmaster CBW-383Z4 modem kullanıyorum. Daha doğrusu kullanmak zorundayım çünkü alternatiflerinin fiyatları şu şekilde:

100 Mbps tarifem var ama birkaç metre öteden bile hız yarıya düşüyor. Üstelik 5 GHz desteği de yok. TP-Link, ASUS gibi markalar artık DOCSIS 3.0 cihazları Türkiye'ye getirmeyi düşünmüyor mu? Bu konuda herhangi bir gelişme yok mu?

Wifi konusunda sıkıntı yaşıyor kabloluda hız problemi yaşamıyorsanız router alarak sorunu çözebilirsiniz. Türkiye'de DOCSIS 3.0 altyapısı geniş olmadığı için ithal olarak gelmiyor ve gelse bile lojistik masraflardan dolayı yine problem çıkacaktır.

Router'ı düşündüm ama TV'nin yanında 2 tane cihaz olacak, ayrıyeten access point'ler de var. Bilmiyorum galiba başka çaremiz yok. Keşke şöyle güçlü WiFi bağlantılı tek bir cihazla sorunu çözebilsek ama yakın zamanda pek mümkün olmayacak sanırım. Teşekkürler.

Bende yeni bir modem alacağım kablonet kullanıyorum normal bir modem alamazmıyım illa docsis 3.0 olmasımı lazım

Her sağlayıcının modemi kötü ben 4+1 220 metre kare eve 2 router ile dağıtıyorum yoksa evin diğer yarısına yavaş zor çeken interneti bırak ag listesinde gözükmüyor.

İlla modem almanıza gerek yok. Güçlü bir router alın, modemi köprü moduna alıp WiFi'ı kapatın. WiFi'ı routerdan kullanın. Tek cihazla hele Docsis'de imkansız gibi bir şey.

Her sağlayıcının modemi kötü ben 4+1 220 metre kare eve 2 router ile dağıtıyorum yoksa evin diğer yarısına yavaş zor çeken interneti bırak ag listesinde gözükmüyor.
Routerları modeme kablosuz alıp kablosuz dağıtacak şekilde mi bağladınız, yoksa her bir router'a kablo mu çektiniz hocam nasıl oldu ve sonuçtan memnun musunuz?

Routerları modeme kablosuz alıp kablosuz dağıtacak şekilde mi bağladınız, yoksa her bir Router'a kablo mu çektiniz hocam nasıl oldu ve sonuçtan memnun musunuz?

Modemden kabloyla dagıtıyorum masaüstü pcmde internet hızındaki kaybımı min dereceye düşürmek içinde modemden PC'ye kablo çektim Türksat'a kalsak evde internet kullanamicaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…