Kablonet için router önerisi

Makaleler
1
Yer
Ankara
Birkaç gün içinde VDSL aboneliğimin taahhüdü bitiyor ve VDSL hizmeti aldığım firma ile anlaşma sağlayamadığım için en iyi alternatif olan Türksat Kablonet 100 Mbps aboneliğine geçiş yapacağım. Bulunduğum bölgeye Kablonet altyapısı 2-3 ay önce döşendi, binaya kadar fiber, binadan sonrası da koaksiyel midir? Yoksa tamamen koaksiyel kablo mu?
Malum Kablonet modemlerinin Wi-Fi performanslarının kötü olduğundan bahseden birçok konu okudum ve dolayısıyla bir router almanın doğru olacağını düşünüyorum.
Hem fiyatıyla hem de Ethernet portlarının gigabit olmasıyla ilgimi çeken mercusys MR50G adlı ürünü buldum ama alınır mı? Emin değilim. Ayrıca, 500 TL'ye kadar router önerilerine açığım.

Bahsettiğim ürün:

Geçenlerde konusunu açtığım altyapı çalışmasından da herhangi bir haber çıkmadığı için fiber altyapı mı yoksa sadece VDSL altyapı geliştirme çalışmasından mı ibaret bilmiyorum. Bu nedenle de Kablonet'e geçeceğim, ki bildiğim kadarıyla fiber altyapı gelse de Kablonet GPON üzerinden hizmet sağlayabiliyor. Bu doğru mu?

Son düzenleme:
Birkaç gün içinde VDSL aboneliğimin taahhüdü bitiyor ve VDSL hizmeti aldığım firma ile anlaşma sağlayamadığım için en iyi alternatif olan Türksat Kablonet 100 Mbps aboneliğine geçiş yapacağım. Bulunduğum bölgeye Kablonet altyapısı 2-3 ay önce döşendi, binaya kadar fiber, binadan sonrası da koaksiyel midir? Yoksa tamamen koaksiyel kablo mu?
Malum Kablonet modemlerinin Wi-Fi performanslarının kötü olduğundan bahseden birçok konu okudum ve dolayısıyla bir router almanın doğru olacağını düşünüyorum.
Hem fiyatıyla hem de Ethernet portlarının gigabit olmasıyla ilgimi çeken mercusys MR50G adlı ürünü buldum ama alınır mı? Emin değilim. Ayrıca, 500 TL'ye kadar router önerilerine açığım.

Bahsettiğim ürün:

Geçenlerde konusunu açtığım altyapı çalışmasından da herhangi bir haber çıkmadığı için fiber altyapı mı yoksa sadece VDSL altyapı geliştirme çalışmasından mı ibaret bilmiyorum. Bu nedenle de Kablonet'e geçeceğim, ki bildiğim kadarıyla fiber altyapı gelse de Kablonet GPON üzerinden hizmet sağlayabiliyor. Bu doğru mu?

Kablonet'in paketleri akşam hız düşecek şekilde oluyor buna dikkat edin.
Ayrıca Kablonet'in altyapısı tamamen farklı uydu kablosu izerinden geliyor.
Dairenize kadar.

Bence abonelikten sonra kablosuz performansını beğenmezseniz routere bakın.

Hayır koaksiyel kablo ile geliyor fiber-bakır karışımı bir şey. Hibrit yani.
Ama dedikleri hızı bu kablolar üzerinden garanti verebiliyorlar fiber gibi.
Demek istediğim tam olarak bu değil, sayfalarında GPON hizmet için farklı bir Huawei modem görünüyor.
Ev küçükse gerek router almaya gerek kalmayabilir.
KabloNetin GPON altyapısı var.
Ben apartmanımda Kablonet'e ait herhangi bir kutu göremedim ama bu altyapı binaya kadar fiber olabilir mi? Çünkü, yakın zamanda döşendi.

Demek istediğim tam olarak bu değil, sayfalarında GPON hizmet için farklı bir Huawei modem görünüyor.
O bireysele veriliyor mu ki hocam.
Ayrıca Kablonet'in altyapısı tamamen farklı uydu kablosu izerinden geliyor.
Bu daha doğru bir tanım.

Kablonet'in paketleri akşam hız düşecek şekilde oluyor buna dikkat edin.
Evet, biliyorum ama sorun olursa paketimi yükseltmeyi de düşünüyorum.

Ayrıca Kablonet'in altyapısı tamamen farklı uydu kablosu üzerinden geliyor.
Dairenize kadar.
GPON üzerinden de hizmet sunduğundan bahsediyor, buradaki Huawei cihazda belirtildiği üzere:

Bence abonelikten sonra kablosuz performansını beğenmezseniz routere bakın.
Önerinizi dikkate alacağım.

Asıl merak ettiğim konu ise, olur da bir gün Turk Telekom fiber altyapı döşerse Kablonet bu altyapıyı kullanabiliyor mu?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı