KabloNet IP havuzundan çıkmak

butwho

Decapat
Daha fazla  
Merhabalar, son zamanlarda CS2'de özellikle akşam saatlerinde daha önceden rastlamadığım ping değerlerine ulaşıyorum. Anlık olarak ping değerim 100-200 lere çıkıyor ve bu yaklaşık 3 saniye sürüyor ve normal olarak bunun yanında paket kaybı yaşıyorum. Kontrol ettiğimde KabloNet tarafından CGNat yani IP havuzuna alınmışım, büyük ihtimal bu sonradan gerçekleşen bir durum çünkü daha önce akşam saatlerinde CS2 oynarken bunu yaşamamıştım. Normalde Türk topluluk sunucularında 20ms alırken bu anlık patlıyor ve 100+ falan oluyor
Kendilerine siteleri üzerinden şikayet bildirimi gönderdim ve aldığım cevabı eklere bırakıyorum.
Okumaya üşenenler için kısaca benden ipconfig flushdns tracer testi yapmamı istiyorlar fakat anlamadığım şey bu paket kaybını anlık olarak yaşıyorum, yani süreklilik söz konusu değil, ayrıca hangi IP'yi tracert xxx.xxx.xx.xx komutuna yazacağımı bilmiyorum.
Ben anlık ping sorunu yaşadığımı ve yer yer downloadımda dalgalanmalar olduğu söyledim, bu bağlamda CGNat’tan çıkarılmak istediğimi belirttim, aldığım cevap ise anlayamadığım bir cevap. Ne yapmalıyım?

Dosya Ekleri

• IMG_3585.jpeg
    98,9 KB · Görüntüleme: 108
CMD üzerinden tracert ile değerleri görmek istiyorlar. CMD’yi açıp dediklerini sırayla girerseniz ve sonuçları iletirseniz inceleyeceklermiş. Prosedür muhtemelen standart. Sorun anlık oluyor diye ekleyebilirsiniz.

CGN’den çıkmak istiyorsanız statik IP hizmeti almalısınız. Herkese ücretsiz IP verilecek kadar IP adresi bulunmuyor.

Sizden Tracert ve Ping sonuçlarını istemişler. Bunları CMD üzerinden yapabilirsiniz.
Ek olarak CGNAT daima uyguluyorlardı. Belki de sorunlu bir IP bloğundasınızdır. Bir çok şey olabilir. CGNAT havuzundan çıkmak isterseniz Statik IP hizmeti almak zorundasınız. Sağlayıcıdan sağlayıcıya fiyatı değişiyor. Ancak sorunu düzeltebilir mi o bile şüpheli.

CGNAT havuzundan çıkmak isterseniz Statik IP hizmeti almak zorundasınız.
Bazen tesadüfen normal bir IP’ye denk gelebiliyorsunuz. Statik IP’yi 75 TL yapmışlar. Resmen soygun olmuş. Sorun yaşadığını belirtip standart bir IP değişikliği istemesi iyi olabilir. Yine düzelmezse sonuçları iletir ve o da olmazsa statik IP ile dener.

TürkNet 100 TL yapmış direkt. Ama el mecbur kullanıyorum. Evde sunucularım mevcut. Pek boşa durmasa da yine de keşke 100 TL vermesem de CGN havuzunda dursam diyorum. Ama Statik IP'yi kapatmam, direkt tüm yaptığım işleri çöpe atmak gibi oluyor.

Cevaplariniz icin tesekkur ederim, sorun yasadigim sunucularin ve valvenin tracert ip adresini bulup denedim. Eger yanlis degilsem ping degerleri icin su an bir sorun gozukmuyor ama sunu soylemeyi unuttum. Internet paketim 19.00 - 00.00 arasinda 100mbps den 20mbps ye dusuyor. 20mbps internet kullaniyorken ping degerlerimin biraz yukselmesi sasirtici degil ama burada sikayetci oldugum durum daha once boyle ping degerleri ile karsilasmiyor olmamdi, eskiye kiyasla aldigim bu anlik pingler ve normal ping seviyesi olmasi gerekenin ustunde kaliyor. Bu saatler disinda anlik ping yukselmesi cok nadir oluyor ama her ne kadar anlik ping firlamasi olmasa da ping degerimin cok iyi oldugu soylenemez. Ben bu tracert degerlerini gece 01.30 da deniyorum yani aldigim internet hizi su an 100mbps ve saat sebebiyle internet yogunlugu 19.00 - 00.00 saatlerine gore cok daha az.
Fakat sorunu yogunluklu yasadigim saatleri baz alarak tracert testi yapmam daha mantikli olur degil mi? Sonucta su an aldigim ping degerleri icin sartlar sorunu yasadigim zamandaki sartlar ile ayni degil, mesela az once Faceit/Almanya sunucusuna ping attim ve 80-100 den dusmeyen ping ne hikmetse 60 larda geziyor. Bundan yaklasik 20-30 dakika once ping attigimda ise 70-90 arasindaydi.

Dosya Ekleri

• Screenshot 2024-12-10 014510.png
    167,1 KB · Görüntüleme: 87
  • Screenshot 2024-12-10 014850.png
    64 KB · Görüntüleme: 50
  • Screenshot 2024-12-10 015116.png
    177,2 KB · Görüntüleme: 78
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…