Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi Kablonet'in 100 güldüren kampanyasına başvuru yapmak istiyorum ama babam modem kiralamak istemiyor satın almak istiyor bu yüzden önerebileceğiniz modemler var mıdır?
Bir de sitemizde Kablonet'in kutusu var ve bu altyapı olduğu anlamına geliyor değil mi?
Docsis 3.0 modemler Türkiye'de pek bulunmuyor. En azından ben aradığımda bulamamıştım. Kablonetin modemleri çöp ama modemi router'a bağlayarak kullanabilirsiniz.
Cevabın için teşekkür ederim ama ben internetten modem araştırması yaptığımda ne DOCSIS 3.0 diye bir filtre var ne de modemlerde öyle bir şey yazıyor bilen kullanan birilerinden yardım almak için açtım bu konuyu.
ASUS'un böyle bir modemi var mı?
Bildiğim kadarıyla bu modemleri bulmak çok zor hatta Türksat bile uzun süre modem temininde sorun çekti abone olacaklara dışarıdan modem bulun diyorlardı. Ben de bu müşterilerden biriyim dışarıdan temin ettiğim CBW-383Z4 modem ile işyerine Türksat bağlattık. Evde ise Türksatın kiraladığı Infinity 401 var.
Netmaster olanlar haricinde bilmediğimden dolayı bir öneri yapamam ama ikinci ele yönelebilirsiniz. Hala böyle bir uygulama var mı bilmiyorum ama geçen sene Türksat altyapısı ile Superonline kullandığınızda Netmaster modem veriyorlardı. O kullanıcılar ikinci el olarak bu modemleri satıyorlar.
Bahsettiğim modemler Netmaster Infinity 401, Netmaster CBW-383ZN, Netmaster CBW-383Z4 gibi modeller.Yalnız bunları alırken dikkat etmek gerekiyor modem üzerine kayıtlı fatura borcu varsa borç ödenmeden interneti açmıyorlar.
Bana kalırsa bir şekilde babanınızı ikna edin ve modemi kiralayın. Kablosuz performansından memnun kalmazsanız (memnun kalanı pek görmedim) yanına uygun bir router alırsınız.
Cevabınız için teşekkür ederim. Kablosuz performansından memnun kalanı görmedim derken ne demek istediniz?
Modemden kaynaklı bir sorun mu?
Ve Netmaster'da iyi bir modem var mı internette ubee evw32C modemi iyi bulanlar var doğru mudur?
Cevabınız için teşekkür ederim. Kablosuz performansından memnun kalanı görmedim derken ne demek istediniz?
Modemden kaynaklı bir sorun mu?
Ve Netmaster'da iyi bir modem var mı internette? Ubee evw32C modemi iyi bulanlar var doğru mudur?
Diğer modem için yorum yapamam pek anladığım bir konu değil. Netmaster modemlerin sorunu kablosuz bağlantının zayıf olması. Benim İnfinity modemim var koridorun başındaki odada duruyor. Koridordaki 3. oda olan mutfakta çoğu telefonla sorun yaşıyorum. Samsung S8 ile 5 Ghz'de sorun yaşamıyorum ama İphone 6, Huawei G8, P20L gibi telefonlarda bağlantı ya düşük oluyor ya da kopuyor.
Teşekkür ederim.
Bu modemler hakkında deneyimli ve bilgisi olan birileri de cevap yazarsa çok memnun olurum.
Şu modem DOCSIS 3.0 acaba Türksat'a uyumlu mudur?
Amazon.com: Asus CM-16 Docsis 3.0 Cablelabs-Certified 16x4 686 Mbps Cable Modem Certified by Comcast Xfinity, Spectrum and Other Service Providers,Black: Computers & Accessories