Kablonet packet loss sorunu

visu

Kilopat
Makaleler
2
Merhaba, yaklaşık 7 yıldır Kablonet kullanıyorum ama daha önce hiç packet loss gibi bir sorun yaşamamıştım.

Birkaç gündür Online oyun oynayamaz oldum çeşitli uygulamalar ve sitelerle test de ettim ve bağlantımda paket kaybı problemi yaşıyorum. Problemi müşteri hizmetlerine vs. bildirdim ne olduğunu bile bilmiyorlar. Daha sonra uygulama içinden de bildirdim saatler sonra çözüldü diyerek bir takım işlemler yaptıklarını söylediler ama problem aynı şekilde devam ediyor.

Bu durumda benim ne yapmam neye başvurmam gerekir?

Kablonet üyesiyim, aynı sorunu 3-4 gündür ben de yaşıyorum.
2024 şubat ayında ve kasım ayında olmak üzere iki kere de internetin 1 günlüğüne kesildi.
Müşteri hizmetleri yine sorunun kaynağını bulamadı. Kendiliğinden düzeldi.

Kablonet tam olarak altyapısına hakim değil sanırım.
Umarım bu da kendiliğinden düzelir çünkü kablonet'in sorun çözebilme yeteneğine olan güvenim, şansa sorunların çözülmesine olan güvenime kıyasla çok düşük :)

1000/125 paketini kullanmama rağmen packet loss ve ping yükseliği asla düzelmiyor gpon alt yapım olmasına rağmen evime tt vdsl internet aldım 2 gün önce 50mbps hız almama rağmen kablonette 25ms alırken ttde 15ms alıyorum vdsl alt yapı :)

5 Aralıktan beri aynı sorun bende de var, başka servis sağlayıcıya geçmenin kalıcı çözüm olduğunu düşünmüyorum ttnet sorunları yüzünden kabloya geçmiştim ve 6 senedir sorun yaşamadım, durumu bir şekilde çözmeleri için şikayet yada bilgilendirme yapmamız gerekli.

Tekrardan selam dostlar.
Ben söz konusu durum için online işlemler sitesinden arıza kaydı oluşturdum.
Evime gelecek bir ekip istemediğimi sorunun ya altyapısal ya sistemsel bir problem olduğunu ilettim.
Bir aksiyon aldılar mı yoksa kendiliğinden mi geçti bilmiyorum.
Sorun düzeldi.
Deneyebilirsiniz.

5 Aralıktan beri aynı sorun bende de var, başka servis sağlayıcıya geçmenin kalıcı çözüm olduğunu düşünmüyorum ttnet sorunları yüzünden kabloya geçmiştim ve 6 senedir sorun yaşamadım, durumu bir şekilde çözmeleri için şikayet yada bilgilendirme yapmamız gerekli.
Katılıyorum. Kablonet genelde sorunsuz bir firma.
Ben yaklaşık 10 yıldır kablonet müşterisiyim yaşadığım sorun sayısı bir elin parmağını geçmez ama yaşadığım sorunların yaklaşık %40'ı lakin son 1 yıl içerisinde.
Demek ki problemlerin aşırı arttığı bir grafik eğrisiyle karşı karşıyayız ve müşteri hizmetleri çoğu problemden habersiz ya da haberleri olmadıklarını iddia ediyorlar.

Umarım eskisi gibi stabil çalışmaya devam edebilirler.

Tekrardan selam dostlar.
Ben söz konusu durum için online işlemler sitesinden arıza kaydı oluşturdum.
Evime gelecek bir ekip istemediğimi sorunun ya altyapısal ya sistemsel bir problem olduğunu ilettim.
Bir aksiyon aldılar mı yoksa kendiliğinden mi geçti bilmiyorum.
Sorun düzeldi.
Deneyebilirsiniz.

Katılıyorum. Kablonet genelde sorunsuz bir firma.
Ben yaklaşık 10 yıldır kablonet müşterisiyim yaşadığım sorun sayısı bir elin parmağını geçmez ama yaşadığım sorunların yaklaşık %40'ı lakin son 1 yıl içerisinde.
Demek ki problemlerin aşırı arttığı bir grafik eğrisiyle karşı karşıyayız ve müşteri hizmetleri çoğu problemden habersiz ya da haberleri olmadıklarını iddia ediyorlar.

Umarım eskisi gibi stabil çalışmaya devam edebilirler.
Kablonet evet dediğiniz gibi gerçekten sorunsuz firma kesinti vs arıza durumu çok nadir oluyor ama şu son zamanlarda ping olarak o kadar kötü ki anlatamam yurt dışı çıkışları olsun gpon alt yapınız bile olsa çıkış sunucuları çok kötü olduğu için yüksek ping almak zorundasınız yani packet kayıpları son 1.5 haftada olmaya başladı zaten

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı