Kablonet vs Türknet

enesbsk

Megapat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Yakın zamanda yeni bir iss'ye geçmeyi planlıyorum. Evimin bulunduğu bölgede altyapı sorunu bulunmamakta, Kablonet'in kendi altyapısı bulunmakta, Türknet de Türk Telekom'un altyapısını kullandığı için onun da altyapısı bulunmakta.

Türknet tek bir taahütsüz tarife üzerinden hizmet veriyor. Bulunduğum bölgede 95 TL'ye 75 mbps alabileceğimi vaad ediyor internet sitesinde.
Kablonet'te ise Güldüren 100 tarifesini düşünüyorum. 00.00-18.00 arası 100 mbps, 18.00-00.00 arası 25 mbps ve yanında sinema paketi veriyor galiba.

Sizce hangisi daha iyi bir seçim olur, yakın zamanda Türknet'in ülke genelinde internet sağlayamadığı bir sorun oldu o olaydan dolayı ön yargım oluştu. Bu iki iss'yi kullanan sizlerden yorumlarınızı bekliyorum.

Bir de Türknet'i denemek için 1-2 ay kullanıp şayet beğenmezsem iptal ettiğimde herhangi bir cayma bedeli yansıtıyorlar mı? Taahütsüz sonuçta.

Son düzenleyen: Moderatör:
KabloNet kullanıyorum. Özel sınırlı bir paketine üye yapmışlardı 100mbps download 5 mbps upload 80TL. Bu zamana kadar elektrik kesintileri dışında bir kere internet gitti. Ondada müşteri hizmetlerini aradık arıza kaydı oluşturdular ve çok kısa bir sürede çözüldü. İnternetimde de herhangi bir hız düşüklüğü yaşamıyorum.

5 Yıldır UyduNet kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım. Bahsettiğiniz paketi kullanmama rağmen belirtilen saatlerde hızım düşmüyor sabit 100 Mbps alıyorum. TV+İnternet fiyata oranla cidden iyi. Fakat verdikleri Netmaster modemlerin kronik Wireless kopma problemini duymuşunuzdur. O yüzden ekstra bir router ile kullanmanızı tavsiye ederim Kablonet düşünürseniz.

Bu sorunu bende yaşamıştım aradım yardımcı oldular ve modemimi değiştirdiler. Eski modemi alıp üzerine aylık 1-2 ay ufak bir miktar ücret yansıtarak verdiler modemi.

Elimde bir WI-FI adaptörü var PC'den access point olarak kullanabiliyorum, modemden kat be kat daha iyi çekiyor. 3 duvar olmasına rağmen hızda kayıp yok. Fiyatları çok değil 80-100 liraya bulunabilir ama PC'nin sürekli açık olması lazım.

Size tavsiyem sağlam bir router alın. Netmaster modemi köprü (bridge) moda alıp ethernet ile routera bağlayın. Sonrasında router üzerinden ev içindeki ağınızı yönetin. Bridge modda Netmaster cihazın daha az ısındığını ve saçmalamadığını gözlemledim.

Peki kablonet'in verdiği modemde 5 GHz bağlantısı oluyor mu? Genel olarak ethernet ile bağlıyorum bilgisayarımı ama 5GHz olursa da güzel olur. Yorumlardan da anladığım kadarıyla kablonet kullanıcıları memnunlar. Peki bu 18.00-00.00 saatleri arasında hızımın 25'e düşmemesi için bir şey yapmama gerek var mı? Yoksa bulunduğum bölgenin yoğunluk durumuna göre mi ayarlıyorlar?

Yeni modemlerin hemen hemen hepsinde 5Ghz var fakat ne kadar stabiller bilmiyorum. Hız düşmesi yoğunluktan bağımsız sistem otomatik düşürüyor. Bendeki durum biraz farklı buga girdi sanırım. Akn zamanlarında da hızım düşmezdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…