Kablonet yüksek ping ve yavaşlık sorunu

Venocom

Megapat
Kablonet kullanalı 1 hafta oluyor. İnternet hızımı dedikleri gibi veriyorlar 25 Mbps indirme, 2.5 Mbps yükleme. LOL oynarken ping bi anda 30k ping oluyor. Oyundan falan düşüyorum, sonra geri geliyor. Modeme baktığımda bir sıkıntı yok, bilgisayarda nete bağlı gözüküyorum. İnternette de yavaşlık oluyor hiç bir siteye giremiyorum. Discord'da bağlantı sıkıntı seçiyorum. Bunlar 5 dk oluyor, bitiyor. Bir süre sonra tekrar başlıyor. Kablonet'i aradığımda ise bir sıkıntı olmadığını söylüyorlar. Kablonet kullananlar sizde de böyle bir sıkıntı var mı ?

Son düzenleyen: Moderatör:
İndirme hızı ve ping farklı şeylerdir. Speedtest.net by Ookla - The Global Broadband Speed Test adresinden ping durumunuzu kontrol edin.
Not: Büyük ihtimalle 0-10ms arası bir değer çıkar. Oyunlarda o kadar almıyorum deyip direkt olarak söylenmeyin. Oradaki değeri bize söyleyin.

İkisinin aynı şey olmadığını bende biliyorum. Sıkıntım da tek pingden bahsetmedim. Pingim 0 çıktı. Zaten hep aynı şey olmuyor. Gün içerisinde bir kaç defa anlık oluyor. Bi süre sonra geçiyor. Bir de akşam 7-8 gibi bazen pingim sabit 300-400 oluyor.

O halde sorun size bağlı değil, büyük ihtimalle internet servis sağlayıcınızdan kaynaklı. Büyük ihtimalle müşteri hizmetleri pek ilgilenmedi. Sorun stabil değilse kablolarda temassızlık olabilir, o saatlerde internet çok meşgul olabilir, ya da dediğim gibi iss kaynaklı olabilir.

Evet. Tam çekiyor.
Kablosuz arızalı modemler Netmaster'da sık görülüyor. Kablo ile deneyip aynı sorun var mı deneyebilir misiniz? Bir de
Ana Sayfa | Kablo
Adresinden giriş yaparak
Ana Sayfa | Kablo
bu kısımdan arıza kaydı oluşturabilirsiniz. Saat 4'e kadar oluşturduğunuz kayıtlara gün içerisinde gelip bakıyorlar. Modemin WiFi'ının problemli olduğunu söylerseniz ücretsiz değişim sağlarlar. Benim bu 3. modemim. Birisini gönderdiler tamir edilip geldi. O süre zarfında yedek modem bırakıyorlar. Ancak yine düzelmedi. 2. modemde de aynı sorun vardı. Yine değişim istedim ve değiştirdiler. Bu modemi 2 yıldır kullanıyorum bir sorun yok.
Sizin yaşadığınızla aynı problemleri yaşadım. İnternet vardı full çekiyordu ama 10KB/s ile indirme yapıyordu. LoL oynarken bağlantım kopuyordu kapatıp açmam gerekiyordu birkaç kez ban yedim bunun yüzünden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…