Kablosuz farede atlama oluyor

yuzars1ff

Kilopat
Selam arkadaşlar, herkese iyi sosyaller. Glorious Model O kablosuz fare sahibiyim birkaç gündür de bu sorudan muzdaribim. Aslında çok ilginç bir sorun hatta birkaç kez kendime "acaba ben paranoyak mıyım?" diye sordurttu bana. O türden bir sorun. Bu fareyi yaklaşık 9-10 aydır kullanıyorum bugüne kadar pek bir sorun çıkartmadı bana ama son 2 gündür anlayamadığım bir sıkıntı var farede. Şimdi bu kablosuz bir fare, kablosuz farelerde bir sorun çıkıyorsa genellikle bağlantı ile ilgili sorunlar olur ve benimki de öyle fakat şöyle bir sıkıntı var ki ben bu fareyi bir süre kullandıktan sonra takılmalar oluyor atlamalar vs oluyor (2 dk) ama abim veya başkası kullandığı zaman hiçbir sıkıntı olmuyor. İnternetten birkaç çözüme baktım takılmalarla ilgili ama nafile. Dediğim gibi kendim kullanırken takılmalar oluyor. Dedim acaba bağlantı sinyalini bozacak elektromanyetik bir dalga falan mı yayıyorum yani nasıl olur da abim kullanırken hiçbir sorun olmaz da ben kullanırken takılıp durur? Bilgisayardan uzaklaşıp fareyi öyle kullandım bu sefer düzeldi ama ben bilgisayara yakınken bağlantı sorunu oluyor, takılmalar devam ediyor. Buna kesin bir kanaat getirdim. Ne yapmalıyım arkadaşlar aşırı derecede sinir bozucu bir durum. Sanki PC benim oynamamı istemiyor gibi çok ilginç :D

bazen öyle sorunlar oluyor lag gibi düşün bunu, mousenin kablosunu çıkar bir kaç saat yada dakika beklet yeniden tak, eğer hala aynı sorun varsa bilgisayarı yeniden başlat. Ayrıca mouse'n kalitesiz olabilir.

Selam arkadaşlar, herkese iyi sosyaller. Glorious Model O kablosuz fare sahibiyim birkaç gündür de bu sorudan muzdaribim. Aslında çok ilginç bir sorun hatta birkaç kez kendime "acaba ben paranoyak mıyım?" diye sordurttu bana. O türden bir sorun. Bu fareyi yaklaşık 9-10 aydır kullanıyorum bugüne kadar pek bir sorun çıkartmadı bana ama son 2 gündür anlayamadığım bir sıkıntı var farede. Şimdi bu kablosuz bir fare, kablosuz farelerde bir sorun çıkıyorsa genellikle bağlantı ile ilgili sorunlar olur ve benimki de öyle fakat şöyle bir sıkıntı var ki ben bu fareyi bir süre kullandıktan sonra takılmalar oluyor atlamalar vs oluyor (2 dk) ama abim veya başkası kullandığı zaman hiçbir sıkıntı olmuyor. İnternetten birkaç çözüme baktım takılmalarla ilgili ama nafile. Dediğim gibi kendim kullanırken takılmalar oluyor. Dedim acaba bağlantı sinyalini bozacak elektromanyetik bir dalga falan mı yayıyorum yani nasıl olur da abim kullanırken hiçbir sorun olmaz da ben kullanırken takılıp durur? Bilgisayardan uzaklaşıp fareyi öyle kullandım bu sefer düzeldi ama ben bilgisayara yakınken bağlantı sorunu oluyor, takılmalar devam ediyor. Buna kesin bir kanaat getirdim. Ne yapmalıyım arkadaşlar aşırı derecede sinir bozucu bir durum. Sanki PC benim oynamamı istemiyor gibi çok ilginç :D

Hocam abiniz kullandığında da aynı bilgisayarda mı kullanıyor?

Eğer farklı bilgisayarda kullanıyorsa sizin bilgisayarınızda USB olarak takılı olan Wi-Fi ya da Bluetooth adaptörleri varsa bir de onları çıkarıp dener misiniz?

Hocam abiniz kullandığında da aynı bilgisayarda mı kullanıyor?

Eğer farklı bilgisayarda kullanıyorsa sizin bilgisayarınızda USB olarak takılı olan Wi-Fi'ya da Bluetooth adaptörleri varsa bir de onları çıkarıp dener misiniz?

Aynı bilgisayar hocam adaptörü kasanın tüm çıkışlarında denedim sonuç aynı.

Alıcıyı mouse’a yakın bir yere getirin. Ürünün kutusunda adaptör olması lazım. Bir ucuna kablosunu diğer ucuna da alıcıyı takıp mousepad’e yakın koyun. G305’im vardı, alıcıyı yakın tutmadığımda ara ara atlamalar yapıyordu.

Alıcıyı fareye yakın bir yere getirin. Ürünün kutusunda adaptör olması lazım. Bir ucuna kablosunu diğer ucuna da alıcıyı takıp mouse Pad'e yakın koyun. G305'im vardı, alıcıyı yakın tutmadığımda ara ara atlamalar yapıyordu.

Adaptör yok ama ben de o tür bir çözüm deneyeceğim ancak öyle olacak gibi duruyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı