Arkadaşlar Selamlar,
Kaliteli, konforlu ve uzun yıllar götürecek bir klavye satın almak istiyorum. Açıkçası bütçem açık uçlu ama olabilidiğince f/p olması da güzel olur. Bir kere para verip uzun yıllar kullanacağım, tomarla para döktükten sonra 1-2 yıl içinde saçma kronik switch problemleri ile karşılaşmayacağım bir klavye olsun mümkünse. Multimedia tuşları olması, gecikme vs. sorunlar yaşatmayacak, performansı bir kablolu klavyeyle yarışacak; bir kablosuz klavye olmalı.
Oyunda da ofis işlerinde de kullanacağım bir klavye olacak. Her ne kadar yalnız yaşasam da daktilo gibi tak tak ses çıkaran bir klavye olmaması iyi olur. Gece çok yoğun kullanım olacağı için o sessizlik içinde komşuyu bile rahatsız edebilir. Ayrıca kişisel olarak da çok sevdiğim bir durum değil. Ben genel olarak kendi kullanım senaryoma optik mekanik switch bir klavyenin uygun olacağını düşünüyorum ama farklı switch'e sahip klavyeler benim senaryoma uyuyorsa eğer, onları da değerlendirebilirim.
Henüz çıkmamış ama çıkışı yakın olan ve beklemeye değer klavyeler varsa onları da bekleyebilirim. Çok acill bir durumum yok.
NOT: Tam boy ve Türkçe bir klavye olmalı.
Fikir ve tavsiyeleriniz için teşekkürler, iyi günler dilerim.