Kablosuz klavye ve mouse alırken nelere dikkat edilmeli?

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Aldığım yeni bilgisayar için kablosuz beyaz klavye ve mouse almak istiyorum. Ancak, çevremdeki arkadaşlarım kablosuz ürünlerde takılma ve gecikme yaşanabileceğini söylüyor. Klavye konusunda çok endişeli değilim; çünkü FPS oyunlarında klavyenin önemi görece daha az gibi düşünüyorum. Fakat mouse, DPI, Hz veya IPS açısından önemli bir donanım, bu yüzden doğru seçim yapmak istiyorum.

Yine de kablosuz bir set istiyorum. Aşağıda özelliklerini belirttiğim kablolu ürünlere yakın performansa sahip, beyaz renkte kablosuz ekipmanlar önerirseniz çok mutlu olurum.

mouse:
Rampage zenith Pro 4K:

klavye:
Radiant K11 mekanik klavye:

Bu ürünlerin özelliklerine yakın beyaz kablosuz ekipman önerirseniz çok sevinirim. Hepinize iyi günler!

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de aksine klavyenin kablolu olması gerektiğini düşünen taraftayım. Mouse kablosuz kullanıyorum.

Merhabalar hocam, ben 3 senedir kablosuz klavye ve mouse kullanıyorum, bir takılma yaşamadım çünkü takılma yaşanması saçma, neden takılsın ki? Bir ürün alırken veya bir konuda danışırken, tecrübesi olmayana danışmayın veya kulak asmayın derim. Dikkat etmeniz gereken yerler ise, kablosuz bağlantı bluetooth ile olmasın, 2.4 bağlantı seçeneği ile olsun, yoksa evet bluetooth takılmalar yaşatabilir çok güncel bir anakartınız yoksa ama bu takılma şöyle bişe hani 5-6 ayda sadece bir yerde bastığın tuşu algılamaz mesela. Diğer bir dikkat etmen gereken her ise kullanım süresi, sarj edilebilir modeller yerine direkt içine pil taktığın ekipmanlar var onların kullanım süresi çok daha uzun oluyor, Razer'ın vardı FP bir faresi o şekilde.

Oynayacağın oyna göre değişir ve bütçen de önemli eğer ki valorant gibi fps oyunları oynuyorsan dpi ının yüksek olmasını tavsiye ederim. Eğer ki mekanik klavye seslerini seviyorsan yine red switch veya blue switch klavyeleri öneririm. Ve şöyle de bişey var ki markasız kesinlikle alma. Atıyorum işte A101 Bim falan evet ilk başlarda güzel olabilirler de sonra da sorun çıkarırlar. Eğer bütçen 2000 TL veya üzeriyse rahat çok güzel mouse ve klavye alabilirsin. Değilse de az bilinen ama kaliteli ve mekanik olmayan bi klavyeyele mouse almam mümkün. Tavsiye olarak glorious O model mouse ve gamebooster blue switch önerebilirim

İstediklerini inceledim ve pek rampage taraftarı değilim. Önerdiğim şeyler güzeldir kullanabilirsin tabi klavyeyi daha iyisini de alabilirsin. Kablosuzlarda o gecikme yaşama doğru ama bu durum olağanüstü durumlarda aatıyorum drop yeme vb gibi şeyler veya markasız bir mouse alırsan sıkça göreceğin şeyler tavsiyem kabloludan yana bir de piliyle vb uğraşmazdım ben olsam

Hocam söyledikleriniz için teşekkür ediyorum peki benim mpuse ve klavye hakkında ne dersiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…