Çözüldü Kablosuz Modemi kabloyla kullanırsak ping değeri düşer mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
4
Yer
Gelsenkirchen/Deutschland
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 3 1200AF 4.0GHz
Asrock B450M-HDV R4.0
16GB 3200MHZ
RX570 4GB SAPPHİRE PULSE
GİGABYTE 120GB SATA3
SAMSUNG 256GB M.2
HİTACHİ 580GB HDD
500W 80+
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar yakın zamanda PC alacağım ama CS:GO vs. Oyunlar için. Ping olayını sevmiyorum. Kablosuz İnternetimizi 3 ev ortak kullanıyoruz. İnternet modemin dibinden 65Mbps. Ama ben telefonumdan ölçünce 11 Mbps alıyorum. Kablo ile bilgisayara bağlarsam bilgisyarda +60 Mbps internet alır mıyım? Yoksa yine 11 Mbps'lerde mi gezinirim?

Çözüm
arkadaşlar yakın zamanda PC alacağım ama CS:GO vs. oyunlar için. Ping olayını sevmiyorum. Kablosuz internetimizi 3 ev ortak kullanıyoruz. İnternet modemin dibinden 65Mbps. Ama ben telefonumdan ölçünce 11 Mbps alıyorum. Kablo ile bilgisayara bağlarsam bilgisyarda +60 Mbps internet alır mıyım? Yoksa yine 11 Mbps'lerde mi gezinirim?

Gelen internette bir problem olmadığı süre içersinde CAT6 kablo bağlantısı yaparsan 100metre kabloya kadar sorunsuz bir şekilde maksimum hızda kullanabilirsin.

Not tekrar okudum telafonda eğer modemin dibindeysen ve 11Mbps alıyosan bu değer düşük her ihtimale karşı başka bir telafonla dene eğer aynı sorunu yaşarsan interneti 3 ev kullandığınız için hız maksimum alamazsın ve testi farklı saatlerde yaparsan ve o saatlerde bağlananlar interneti kullanmadıklarında daha yüksek hız alabilirsin kablolu bağlantı yapma imkanın varsa yapmalısın.
Oyunlardaki ping değerinin download ve upload alakası yoktur 1 download 1 upload ile de iyi bir ping alabilirsin download ve upload u indirme yaparken ya da daha çok video yayın izlerken kullanırsın ve 11Mbps sayesini de CS'de iyi ping alıp arkada DC kullanabilceğini düşünüyorum fakat geceleri diğer kullancılar interneti kullanmazsa hızın bence yükselir o zamanda oyun indirmelerini yaparsın.
arkadaşlar yakın zamanda PC alacağım ama CS:GO vs. oyunlar için. Ping olayını sevmiyorum. Kablosuz internetimizi 3 ev ortak kullanıyoruz. İnternet modemin dibinden 65Mbps. Ama ben telefonumdan ölçünce 11 Mbps alıyorum. Kablo ile bilgisayara bağlarsam bilgisyarda +60 Mbps internet alır mıyım? Yoksa yine 11 Mbps'lerde mi gezinirim?

Gelen internette bir problem olmadığı süre içersinde CAT6 kablo bağlantısı yaparsan 100metre kabloya kadar sorunsuz bir şekilde maksimum hızda kullanabilirsin.

Not tekrar okudum telafonda eğer modemin dibindeysen ve 11Mbps alıyosan bu değer düşük her ihtimale karşı başka bir telafonla dene eğer aynı sorunu yaşarsan interneti 3 ev kullandığınız için hız maksimum alamazsın ve testi farklı saatlerde yaparsan ve o saatlerde bağlananlar interneti kullanmadıklarında daha yüksek hız alabilirsin kablolu bağlantı yapma imkanın varsa yapmalısın.
Oyunlardaki ping değerinin download ve upload alakası yoktur 1 download 1 upload ile de iyi bir ping alabilirsin download ve upload u indirme yaparken ya da daha çok video yayın izlerken kullanırsın ve 11Mbps sayesini de CS'de iyi ping alıp arkada DC kullanabilceğini düşünüyorum fakat geceleri diğer kullancılar interneti kullanmazsa hızın bence yükselir o zamanda oyun indirmelerini yaparsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Dostum ping olmasını istemiyorsan başkalarının internetini sınırlayabilirsin. Mesela 65mbit internete kuzenine 10 mbs vererek 55 i kendine olmasını sağla.
bunun için ekstra bir aparat alması lazım diye biliyorum ve interneti herkez ortak ödüyosa onların internetlerini kısıtlamas doğru olmaz

bunun için ekstra bir aparat alması lazım diye biliyorum ve interneti herkez ortak ödüyosa onların internetlerini kısıtlamas doğru olmaz
Hayır aparata gerek yok. İnternet arayüzüne girip her şeyi yapabilir. Herkesin ortak ödemesine kendi karar verir.Kendi kararı kısaca ben sadece kesin olarak çözüm yolu söyledim.

gelen internette bir problem olmadığı süre içersinde cat6 kablo bağlantısı yaparsan 100metre kabloya kadar sorunsuz bir şekilde maksimum hızda kullanabilirsin

Not tekrar okudum telafonda eğer modemin dibindeysen ve 11mbs alıyosan bu değer düşük her ihtimale karşı başka bir telafonla dene eğer aynı sorunu yaşarsan interneti 3 ev kullandığınız için hız maksimum alamassın ve testi farklı saatlerde yaparsan ve o saatlerde bağlananlar interneti kullanmadıklarında daha yüksek hız alabilirsin kablolu bağlantı yapma imkanın varsa yapmalısın
oyunlardaki ping değerinin download ve upload alakası yoktur 1 download 1 upload ilede iyi bir ping alabilirsin download ve upload u indirme yaparken yada daha çok vidyo yayın izlerken kullanırsın ve 11mbps sayesinide cs de iyi ping alıp arkada dc kullanabilceğini düşünüyorum fakat geceleri diğer kullancılar interneti kullanmazsa hızın bence yükselir o zamanda oyun indirmelerini yaparsın
Gece 25 e çıkıyor geceleri kullanan oluyor her türlü bu gece deneyeceğim

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı