Kablosuz ve Ethernet olarak internet dağıtmak için PowerLine mı router mı?

CmonDarling

Megapat
Daha fazla  
Merhaba dostlar, evde internet kablosuz çekiminde ve kablolu kullanımda öneri arıyorum. Yaşadığım sıkıntıyı anlatayım:

Evin düzenini ve odalarını aşağıdaki şekilde çizmeye çalıştım. Modem eve göre salondaki en uç noktada duruyor, fiber kablo oradan geçtiği için yerini değiştiremiyorum. Evde çok uzun bir koridor var ve X ile işaretlediğim odalarda kesinlikle çekmiyor veya çekim çok düşüyor.

Kablosuz bir dağıtıcı galiba router adı, ondan alırsam kablosuz çekimi tamam olur fakat Gaming yazdığım odada masaüstü bilgisayarım olacak ve orada çalışacağım ve oyun oynayacağım. Bu yüzden onun içinde oyunlarda ping ve kesinti oluşturmaması için kasama Ethernet ile interneti bağlamak istiyorum. Bu kablolu bağlantıyı yaparken modemden TAA o odaya 10 metrelik kablo çekmek istemiyorum.

Bunun için araştırdığımda dairenin elektrik hattından geçen PowerLine çözümleri olduğunu gördüm. Çok fazla memnun olan yorumda vardı. Ve ek olarak bu PowerLine'larda TP-Link markasında hem kablosuz hem Ethernet dağıtımı yapanlar ve aynı zamanda priz olarak kullanılabilenler gördüm. Sizce bu verimli midir, iki bağlantı türünü stabil verebilir mi?

Veya benim yaşadığım bu senaryoda daha iyi bir çözüm var mıdır? Örnek olarak 2 tane aleti link olarak ekledim. Aralarındaki farkı da tam anlayamadım. Bütçe olarak belirlediğim bir şey yok, çözüme göre karar vereceğim. Şimdiden teşekkürler.

Tp-link WiFi'lı Powerline AV1200
Tp-link WiFi'lı Powerline AV1300

1745184274135.png

Ya da daha ucuz olup WiFi özelliği olmayan ethernet aktaran modeli ile Gaming odasına bağlantı sağlayıp, gelen etherneti router a bağlamak mı daha mantıklı olur?

@v3rtecc

@yusuf6554

Son düzenleme:
Hocam merhaba, PowerLine cihaz alacaksanız internet hızı, lag konusunda kabloluya yakın bir performans elde edersiniz. Lakin evdeki çalışan cihazlar bu PowerLine'ın performansını etkileyebilir. Çamaşır, bulaşık makinesı gibi cihazları çalıştırmak lag yaratabilir. Ben kendi evimde hem repeater hem router hem de modem kullanıyorum. Modeme routerı bağlayıp, Repeater'ı da koridora koyup routera bağladığımda hiç sıkıntı çekmiyorum. Bilgisayarda oyun oynamadığımdan şu anki pingim hakkında bir şey söyleyemeyeceğim fakat video izlerken sitelerde dolaşırken gayet hızlı açılıyor. Telefondan oyun oynuyorum ara sıra, onda da pingim bayağı düşük.

Wi-Fi özellikli PowerLine'ler pahalı, size tavsiye edebileceğim odanıza Ethernet girişli PowerLine alıp koridora da router almanız.

Ya da router + repeater deneyebilirsiniz Repeater'ı koridora koyup routera bağlarsınız normalde ping yüksek olur. Repeaterı modeme bağlayınca ping modemden kaynaklı yüksek olurken router varken modeme göre daha düşük olur.

Bir de bende router yokken evin en uzak köşesinde bile repeater ile aldığım hız modemin dibindekiyle aynıydı, kullandığım cihaz da 300 liralık falan bir şey. Modem-repeater arası 5 metre 1 duvar vardı, repeater ile evin en uzaktaki yeri arasında 2 oda 3-4 duvar 15 metre var.

Son düzenleme:
Hocam değerli yorumun için teşekkürler. Ben de tek başına Wi-Fi özellikli PowerLine'a çok güvenemedim. Bunun yerine senin dediğin gibi ethernetli PowerLine ile ortadaki Gaming odasına Ethernet gelmesini sağlayıp gelen Etherneti bir Router'a bağlayıp diğer odalara interneti öyle dağıtsam daha iyi olur sanki.
TP-Link Archer AX1800 bu modem/router cihaz ile TP-Link AV1000 PowerLine kombosu nasıl olur? Fiyat olarak Wi-Fi özellikli PowerLine ile aynı yere geliyor ama daha kaliteli mi olur acaba? Repeater hakkında bir bilgim yok maalesef. İki kablosuz ağ birbirine bağlanıp gitmeyen yerlere sinyal mi gönderiyor? Yani hiç kablo kullanmayan bir sistem diye anlıyorum.

Hocam değerli yorumun için teşekkürler. Ben de tek başına Wi-Fi özellikli PowerLine'a çok güvenemedim. Bunun yerine senin dediğin gibi Ethernet'li PowerLine ile ortadaki Gaming odasına Ethernet gelmesini sağlayıp gelen Ethernet'i bir Router'a bağlayıp diğer odalara interneti öyle dağıtsam daha iyi olur sanki.
TP-Link Archer AX1800 bu modem/router cihaz ile TP-Link AV1000 PowerLine kombosu nasıl olur? Fiyat olarak Wi-Fi özellikli PowerLine ile aynı yere geliyor ama daha kaliteli mi olur acaba? Repeater hakkında bir bilgim yok maalesef. İki kablosuz ağ birbirine bağlanıp gitmeyen yerlere sinyal mi gönderiyor? Yani hiç kablo kullanmayan bir sistem diye anlıyorum.

Hocam az sonra özel dersim var, bittiğinde en kısa sürede dönüş yapacağım size.

Hocam PowerLine'ya Router'ı bağlama fikri biraz garip geldi bana, onun yerine repeater takmak daha iyi olur diye düşünüyorum. Router normalde modeme Ethernet kablosu ile bağlanıyor siz prize Router'ın güç kablosunu PowerLine'den çıkan kabloyu da Router'a takmanız gerekecek tabii bu şekilde olur mu bilmiyorum. Kurulumda vs modeme bağlanarak kurmak gerekiyor. Yani siz bu dediğinizi yaparsanız Ethernet'i routera takıp ondan da Ethernet çekip bilgisayara bağlamanız gerekecek. Sizin yerinizde olsam repeater tercih ederdim Ethernet'i sadece bilgisayara verir repeaterı da diğer odalar için kullanırdım. Boyut olarak da daha küçük ve kablo karmaşası yaratmaz.

Son düzenleme:
Fotoyu örnek attım ama birebir aynı düzenek var evde şuan. Hocam ben acaba yanlış mı biliyorum. Sorum ise yoksa resimdeki küçük alet modem, büyük olan router olarak mı geçiyor? Ben büyük olana modem diyordum ekstra antenli bir router a router diyordum.

1745259968983.png

O zaman sadece etherneti olan PowerLine ile PC'yi besleyeceğim. Onun dışında modemin çektiği bir mesafedeki bir prize gidip repeater takacağım ve modemden aldığı sinyali daha ilerideki odalara dağıtacak, doğru mu anladım hocam?

Fotoyu örnek attım ama birebir aynı düzenek var evde şu an. Hocam ben acaba yanlış mı biliyorum. Sorum ise yoksa resimdeki küçük alet modem, büyük olan router olarak mı geçiyor? Ben büyük olana modem diyordum ekstra antenli bir router a router diyordum.

Eki Görüntüle 2475031

O zaman sadece Ethernet'i olan PowerLine ile PC'yi besleyeceğim. Onun dışında modemin çektiği bir mesafedeki bir prize gidip repeater takacağım ve modemden aldığı sinyali daha ilerideki odalara dağıtacak, doğru mu anladım hocam?

Hocam büyük olan modem, küçük olan fiberi Ethernet'e çeviren cihaz yani ONT. Siz PowerLine prizi odanıza takıp repeater'ıda PowerLine prize takabilirsiniz eğer odanızda internetiniz çekiyorsa. Çekmiyorsa modem ile internet çekmeyen odalar arasında bir yerdeki prize takın. En uygun yeri bulmak için Repeater'ı her odada deneyebilirsiniz, prizden çıkartıp hangi odaya takarsanız orada otomatik olarak çalışmaya başlar. Hız testi yaparsınız en uygun yere koyarsınız.

Hocam, destek için teşekkürler. Bir soru daha, iyi çeken ve dağıtabilecek bir Repeater öneriniz var mı? Birde bunların adı Repeater olarak mı yoksa Wi-Fi Extender olarak mı geçiyor?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı