Kabloya nasıl ek yapılır?

baran2536

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba LED ışıklar için kullandığım bir kablo var fakat kablonun uzunluğu yeterli değil.
Bu sebeple bir kablo buldum, bulduğum kablonun (beyaz olan) bakırları LED kablonun kilere kıyasla daha fazla, yine de düzgün bir şekilde bağladım ve prize taktım fakat çalışmadı. sorun bende mi yoksa kablolarda mı?

IMG_20250505_210633.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam merhabalar, bakır kabloyla ilgili bir problem görünmüyor. Bağlantının düzgün yapıldığından emin olun, aksi takdirde sorun kablonun kendisinden kaynaklanıyor olabilir.

Hocam merhaba, bakır kabloyla ilgili bir problem görünmüyor. Bağlantının düzgün yapıldığından emin olun, aksi takdirde sorun kablonun kendisinden kaynaklanıyor olabilir.

Hocam demin ek siz bir şekilde denedim çalışıyordu.

Dosya Ekleri

• IMG_20250505_213636.jpg
    IMG_20250505_213636.jpg
    48,4 KB · Görüntüleme: 13
Onu demiyorum kordon kablonda bir sorun olabilir.

Hocam sorunu çözdüm benden kaynaklıymış. Beyaz kablodaki şeritleri düzgün takip edememişim yani siyah kabloyu bağladığımı 2. ek yerinde kırmızı kabloya bağlamışım. Yardımın için teşekkür ederim, sağ ol iyi akşamlar.

Hocam sorunu çözdüm benden kaynaklıymış. Beyaz kablodaki şeritleri düzgün takip edememişim yani siyah kabloyu bağladığımı 2. ek yerinde kırmızı kabloya bağlamışım. Yardımın için teşekkür ederim, sağ ol iyi akşamlar.
İyi akşamlar hocam, artı olan kırmızı, eksi olan beyaz. Kablonun kaliteli olduğuna dikkat et, çünkü aksi takdirde sorun çıkabiliyor. Bendeki kalitesiz, evde 2 kez yangın çıkıyordu, ama değiştirmeye üşeniyorum, evi yakıcam 😅

Elimde böyle bir anahtar da var ek yerlerinden bir tanesine bunu eklesem çalışır mı? @kida

Dosya Ekleri

• IMG_20250505_220312.jpg
    IMG_20250505_220312.jpg
    73,4 KB · Görüntüleme: 15
Elimde böyle bir anahtar da var ek yerlerinden bir tanesine bunu eklesem çalışır mı? @kida

Hocam aman çalışır mı bilmiyorum ama LED'i falan yakarsın boş ver kapa aç yapmak istiyorsan dimmer al link atarım istiyorsan.

Hocam aman çalışır mı bilmiyorum ama LED'i falan yakarsın boş ver kapa aç yapmak istiyorsan dimmer al link atarım istiyorsan.
Ayrıca bu çalışsa bile o kabloya dokunsan Allah korusun öbür tarafa hocam 🤣

Ayrıca bu çalışsa bile o kabloya dokunsan Allah korusun öbür tarafa hocam 🤣

Hocam ne yaptın sen ya:) daha demin prize takılı halde ek bakır kabloları elledim hiçbir şey olmadı. Altı üstü 1 metrelik şerit LED bir sıkıntı çıkaracağnı sanmam.

Hocam ne yaptın sen ya:) daha demin prize takılı halde ek bakır kabloları elledim hiçbir şey olmadı. Altı üstü 1 metrelik şerit LED bir sıkıntı çıkaracağnı sanmam.

Hocam sen uyku serse misin galiba 1 metresi 100 metresimi var 220volt bu 😂

Hocam sen uyku serse misin galiba 1 metresi 100 metresimi var 220volt bu 😂

Ama kullandığın LED 12V sanırım sende haklısın. Gine de dikkat et.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı