Kabloyu modem yerine bilgisayara takarsak ne olur?

Süperonline şifreyi gizlemeseydi bağlanmayı deneyecektim.
eweqw.PNG

Anladığım kadarıyla FTTH sistem kurulu ve ONT'den çıkan CAT kabloyu direk bilgisayara takmak istiyorsunuz, büyük ihtimal bir sıkıntı olmaz ama internetede giremezsiniz.

Zira FTTH ve FTTB sistemler hizmete erişmek için modemenin etiketinde yer alan bazı bilgileri direk olarak doğrulama amaçlı kullanıyorlar, farklı modem takınca çalışmayacaktır, buradan fark edebilirsiniz. Hatta bazen kullanıcı adın ve şifre yerine bu sistemde tercih edilebilir.

Bazen başlık altında ki yorumlara çok kızıyorum. Sizin bildiklerinizi başkasının bilmediğini ve merak edebiliyor olacağını göz ardı ediyorsunuz. Halk arasında buna empati deniyor işte bu detayı çok sık atlıyorsunuz, unutmayın onların bildiği ama sizin bilmediğinizde bir çok detay vardır. Bir şeyi sizin iyi yada çok iyi biliyor olmanız bunu herkesin bilmesi gerektiği anlamına gelmiyor, zaten kimseninde böyle bir mecburiyeti yok.

@Ulunay Aynen dediğiniz sistem bulunuyor evde. En azından denedim merakım gitti ama birde kullanıcı adı şifre girip denemek isterdim bağlanmasa da. :)
Sosyalde bir arkadaş bunun nasıl bulunacağını yazmıştı o rehberden yararlanarak bulabilirsiniz. Bir keresinde kopyala yapıştır yaparak ben kendi şifremi bulmuştum sizde ilk onu deneyin muhtemelen artık olmuyor ama daha sonra o rehberdeki yöntemle bulabilirsiniz şifreyi.

Modemin yaptığı işi bilgisayarda yapacak bir durum olmadığı için internete giremezsiniz. Modem hem internete çıkış için yönlendirme yapar hem de IP dağıtımı yaptığı için internete çıkış yapabiliyoruz. Haliyle modem olmasa bu gerçekleşmeyecektir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı