Kaby Lake Bilgisayar Toplama

deco2323

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 1500-1600 lira civarı sadece işlemci, RAM ve anakart almak istiyorum diğer parçaları eski sistemimdekilerle kullanacağım. Amacım GTA, Far Cry gibi oyunlar oynamak bunun yanında CS:GO, LoL gibi oyunlar için de Twitch yayını ve Youtube videoları çekmeyi düşünüyorum.

Aklımdaki parçalar:

İşlemciler:
  • Intel Kaby Lake Core i5 7600
  • Intel Kaby Lake Core i5 7500
  • Intel Kaby Lake Core i5 7600K

Anakartlar:
  • MSI B250M BAZOOKA
  • Asus PRIME B250M-PLUS
  • MSI Z170M MORTAR
  • MSI Z270M MORTAR
  • MSI H270 GAMING M3

RAM:
  • Kingston HyperX Fury Black 4GB 2666MHz DDR4 Ram
  • Team 8GB (2x4GB) 2666MHz DDR4 Dark T-Force Gaming

Hangi parçaları kullanırsam daha verimli olur? RAM'i 4 GB alırsam sonraki aylarda üstüne ekleme yapabilirim. RAM'leri daha yüksek MHz mi bakmalıyım bunlar iyi midir? Benim aklımda Intel Kaby Lake Core i5 7600 ve MSI Z170M MORTAR bu anakart var. Yanına da 4 GB RAM alıp evdeki eski bilgisayarımın kasasını ve ekran kartını kullanacağım. Yanına da 600 w güç kaynağı bulacağım. Sizce nasıl olur? Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum sen ne yaptın öyle dur yardımcı olayım; öncelikle Kaby Lake destekli bir işlemci alıyor isen x2xx (örneğin msi b250m bazooka) serisi bir anakart almalısın yoksa BIOS güncellemesi ile uğraşman gerekir. ve sırf işlemciye o kadar para verip ramleri 4gb tutmak mantıksız. Bunun yerine Intel Core i5 7500, MSI B250M Bazooka ile birlikte Kingston HyperX Fury 8GB almanı tavsiye ediyorum. Vatan Bilgisayar üzerinden fiyatlar baz alındığında 1040+441+274=1.755 tl yapar. Önerdiğin ürünler arasında en iyi kombinasyon budur fakat bana kalırsa i5 7500 yerine 7400 almak daha mantıklı olacaktır bu sayede gözle görünmeyecek bir farkla 100 tl kâr edersin ve iki tane 4gb almak yerine tek bellek 8gb alarak ileride ram yükseltmende çok daha rahat olursun.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı