Ehliyet kursuna yazilmayi dusunuyorum. Farkli ehliyet kurslari farkli fiyatlar sunuyormus sanirim. Ortalama bir ehliyet tamamen masraflariyla algisiyla vergisiyle ne kadar?
Bir de kac ayda alabiliriz? 1 ayda ehliyet sahibi olunur mu?
Ehliyet kursuna yazilmayi dusunuyorum. Farkli ehliyet kurslari farkli fiyatlar sunuyormus sanirim. Ortalama bir ehliyet tamamen masraflariyla algisiyla vergisiyle ne kadar?
1 ayda olunmaz. 2-3 aylık bir süreç. Önce 1-2 hafta civarı teorik dersler. Teorik derslerden sonra yazılı sınav, yazılı sınavı başarıyla tamamlarsanız direksiyon dersleri başlıyor. Tabii yazılı sınavdan kalma, direksiyon derslerinden kalma gibi durumlarda süreç daha çok uzar.
Direksiyon dersleri de 1 hafta falan veriliyor genelde. Sonraki ay veya o ayın sonu gibi de direksiyon sınavları oluyor.
1 ayda olunmaz. 2-3 aylık bir süreç. Önce 1-2 hafta civarı teorik dersler. Teorik derslerden sonra yazılı sınav, yazılı sınavı başarıyla tamamlarsanız direksiyon dersleri başlıyor. Tabii yazılı sınavdan kalma, direksiyon derslerinden kalma gibi durumlarda süreç daha çok uzar.
Direksiyon dersleri de 1 hafta falan veriliyor genelde. Sonraki ay veya o ayın sonu gibi de direksiyon sınavları oluyor.
2 ay yine iyi, benim 6 aya yakın sürdü şubat ilk hafta kayıt oldum, Mayıs'ta e-sınav, Haziran son hafta direksiyon sınavına girdim. (sınavların ikisini de tekte geçtim).
2 ay yine iyi, benim 6 aya yakın sürdü şubat ilk hafta kayıt oldum, Mayıs'ta e-sınav, Haziran son hafta direksiyon sınavına girdim. (sınavların ikisini de tekte geçtim).
Ben 2023'ün kasım'ın son haftası yazıldım sürücü kursuna şubatın son günü e-sınav oldu tek de geçtim zaten kolay 70 alsan geçiyorsun sonra direksiyon dersleri başladı kursun yoğunluğuna göre o süre değişiyor benim fazla sürdü toplamda 8 ay.
Dün ne direksiyon sınavım vardı tek de geçtim tek de geçmezsen yanlış hatırlamıyorsam direksiyon dersi alma zorunluluğun var + ilk sınav sınavdan kalırsan 2. direksiyon sınavı 2.500 TL oluyor.
Ücretlere gelirsek ben 9'a yazıldım sürücü kursuna e sınav harcı 750 TL direksiyon sınavı harcı 750 TL ehliyeti bu sene içinde alırsan ehliyet harcı 5165 TL.
Sene sonuna doğru zam geliyor sürücü kurslarına ve ehliyet harcına.
Sınavları tekte geçersen ehliyet 15 - 18 bin arası bir şeye denk geliyor.
Arkadaşlar kurslara dikkat edin. Ben 18 yaşına bastığım an kursa gidip kayıt olmuştum. Ehliyetimi tam nisanda aldım. Arkadaşım başka yerden 2 ayda aldı toplam. Çok fazla öğrenci toplayıp yığılma yüzünden hizmet veremiyorlar. Arkadaşımın kursu: Bayandan Özel Direksiyon Dersi Bakırköy - Ehliyet Garantili!
#reklam yazalım da saçma sapan bize de patlamasın bir şeyler.