Kaç Hz monitör alınmalı?

notabletolove

Picopat
Daha fazla  
RTX 4060 ekran kartına sahibim. Bu kartın 1080p için daha iyi performans verdiğini biliyorum. Benim şu anda sahip olduğum monitör 60 Hz. Chrome veya Steam uygulamalarında gezerken sanki bir kasma hissiyatı alıyorum. Bu kasma hissiyatı 60 Hz monitörden dolayı oluyor galiba. Yeni monitör olarak kaç Hz bir monitör almalıyım?

Hocam rekabetçi oyunlar oynuyorsanız minimum 144 Hz almanız yararına olur.

Bütçene bağlı, minimum 180 Hz tercih et sonra para ne kadar çıkarsa o kadar köfte, yüksek Hz iyidir. Tabii 1080p 360 Hz yerine 2K 180 Hz tercih ederdim orası ayrı geleceğe dönük bilgin olsun.

Piyasa ki önerdiğiniz monitörler en kötü 180Hz olduğu için dolaylı olarak 180Hz alacaksınız zaten. Tabi 2.el kısmı değişir.

60Hz'e alışkınsanız doğrusu pek kasma hissetmemeniz lazım.

Bence 120 Hz üstü her monitör alınabilir kategorisinde. Tabii 120 Hz ile 180 Hz arasında fark vardır ama 120 Hz de kullanılabilir bence. KTC H25T7 24.5" 180 Hz (HDMI + Dısplay Port) 1920×1080 Freesync Full HD Fast IPS Flat Monitör : Amazon.com.tr: Bilgisayar Monitör almayı düşünüyorsanız bunu şiddetle öneririm. İncelemesi de bu:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Piyasa ki önerdiğiniz monitörler en kötü 180Hz olduğu için dolaylı olarak 180Hz alacaksınız zaten. Tabii 2.el kısmı değişir.

60Hz'e alışkınsanız doğrusu pek kasma hissetmemeniz lazım.

Hocam 10 yıldır 60Hz kullanıyorum. O zaman ki bilgisayarım kötüydü özellikleri bakımından. Şimdi 4060 alınca o eski bilgisayar zaten kastığı için 60Hz bana normal geliyordu. Şimdi kasma olmaması gerekirken kasma hissiyatı var o yüzden sordum.

Bütçe kısıtlıysa minimum 144 Hz alınmalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…