Kaç Mbps'ye kadar internet hızı alabilirim?

larenno

Hectopat
Daha fazla  
Altyapısı olmayan bir yerde oturuyorum. Türk Telekom'a gittiğimde en fazla 16Mbps hıza kadar internet sağlanabileceği söylendi ben de 20Mbps'lik bir paket aldım. Sonrasında modem arayüzünde değerlerimi birine sorduğumda 16'dan fazla da kullanabilirsin dedi pek anlayamadım.
Hız testinde 17Mbps hız, 5, 5Mbps upload gözüküyor fakat ben Steam'de maksimum 2,1 Mbps hızla indirme yapabiliyorum

Arkadaşlar sormak istediğimden farklı yöne odaklanmışsınız ADSL için 16mbs alt yapısız bir noktada oturuyorum fakat arayüzümde internetim hem VDSL hem de 34mbs maksimum indirme hızı gözüküyor bunlar ne demek oluyor internetimi 34mbps kadar yükseltebilir miyim anlamına geliyor?

Dosya Ekleri

• NET.PNG
    NET.PNG
    23,5 KB · Görüntüleme: 66
  • NET2.PNG
    NET2.PNG
    45,7 KB · Görüntüleme: 58
Son düzenleme:
Ara yüzdeki maksiumum indirme hızı 34mbs gözüküyor ne demek oluyor?

5 yapman için 50 Mbps olması gerekiyor.
Hocam asıl bahsetmek istediğim, arayüzdeki verilere bakarsak maksimum 34 mbs'ye kadar indirme hızı yazıyor bu değer ne oluyor? Türk telekomun adsl için en fazla 16mbs dediği yerdeyim fakat benim internet vdsl bu fark ettirir mi?

Altyapısı olmayan bir yerde oturuyorum. Türk Telekom'a gittiğimde en fazla 16Mbps hıza kadar internet sağlanabileceği söylendi ben de 20Mbps'lik bir paket aldım. Sonrasında modem arayüzünde değerlerimi birine sorduğumda 16'dan fazla da kullanabilirsin dedi pek anlayamadım.
Hız testinde 17Mbps hız, 5, 5Mbps upload gözüküyor fakat ben Steam'de maksimum 2,1 Mbps hızla indirme yapabiliyorum

Arkadaşlar sormak istediğimden farklı yöne odaklanmışsınız ADSL için 16mbs alt yapısız bir noktada oturuyorum fakat arayüzümde internetim hem VDSL hem de 34mbs maksimum indirme hızı gözüküyor bunlar ne demek oluyor internetimi 34mbps kadar yükseltebilir miyim anlamına geliyor?

İnternet paket hızınız 33-34 Mbps (Megabit) download 16-17 Mbps'ye kadar upload destekliyor görünüyor. VDSL kullanıyorsanız daha yüksek hızlı bir pakete (35 Mbps) sizi alıp alamayacaklarını sorun tabi ücreti de ona göre değişir.

Ancak hattaki zayıflama oranı, bağlantı noktasına uzaklık vs gibi sebeplerle her ne kadar maksimum alınacak hız böyle yazsa bile DSL hattınız sağlıklı olarak bu hızda oturmayabiliyor. En iyi TT ekipleri bilir onlara sorun benim modemde böyle yazıyor maksimum ne kadar alabilirim diye.

Bu arada Steam'de indirme hızınız 2MB (Megabayt) /s olarak görünüyorsa bu normaldir çünkü 16 Mbps ile bu kadar alabilirsiniz maksimum.

Eğer olurda 33-34 Mbps hız verebilirlerse size 4 MB olabilir indirme hızınız maks.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı