Office programları bildiğiniz gibi paralı ama bazen ödev için vb. şeyler için gerekli oluyor. Bunları kaçak bir şekilde indirsek virüs bulaşır mı? Veya başka şekilde zarar verir mi?
Kaçak olan her şeyde bir tehlike olduğunu düşünüyorum. Ödev için gerekli olduğu zamanlar var tabii. İlk zamanlarda kaçak kullanmıştım. Param olunca satın aldım.
Korsan yani bir nevi kaçak kullanım bilgisayarınıza sizin fark edemeyeceğiniz virüsler bulaştırabilir. Bilgisayarınızı bir nevi başkasının eline teslim etmiş oluyorsunuz.
Birazdan da forumun korsan savunucuları gelir konuya.
Office programları bildiğiniz gibi paralı ama bazen ödev için vb. şeyler için gerekli oluyor. Bunları kaçak bir şekilde indirsek virüs bulaşır mı? Veya başka şekilde zarar verir mi?
Microsoft Office 365 iş/öğrenci hesabı satanlar var. 5-30₺ arası. Ben zamanında 3₺ gibi bir fiyata almıştım hala kullanıyorum. Sorunuzun cevabı değil ama girenler görsün diye. Office 365 Pro hesap/key gibi şekillerde aratarak bulabilirsiniz.
Güvenli yöntemler mevcut açıkçası ama korsanada teşvik etmek istemiyorum. Arkadaşların dediği gibi LibreOffice, WPS Office tarzı alternatiflere yönelmeniz daha iyi olur.