Kadınlar Neden Zorunlu Askerliğe Tabi Tutulmaz?

Eve gelince o zaman karına sen yemek yaparsın. Çocuklara sen bakarsın. Bu sefer kadın sen olursun seni kadın yaparlar.

İnşaatta kadın çalışır ve evin tüm ihtiyaçlarını kadın karşılar artık

Küçükken hep düşündüm ama bir türlü cevap bulamadım. Neden erkekler zorunlu askerlik yapıyor ama kadınlar yapmıyor?

İsrail'de kadınlarda gidiyor.

Sanırsam olası bir savaşta düşman kuvvetin fiziksel psikolojik üstünlük kurmaması için kadın asker çok tercih edilmiyor.

Bazı ülkelerde kadınların askerlik yapması, kadınların asker olduğu anlamına gelmiyor. Genelde geri hizmet elemanı olarak çalıştırılıyor.

Erkeklerle neredeyse aynı eğitimi alıyorlar diye biliyorum. Yani bence erkekten bir farkları yoktur ama senin dediğin gibi olabilir. Benim sorum madem eşitiz onlarda gitsin ve gerekirse daha rahat bir eğitim alsın. Yani bir insan erkek diye ve daha güçlü olduğu için askerlik yapması saçma ve bu zaten cinsiyet ayrımcılığı aslanın dişisi de aslandır.

Son düzenleyen: Moderatör:

Maalesef kadınlarla erkekler eşit değillerdir. Hele ki fiziksel güç gerektiren konularda. Ancak kadının da üstün olduğu çok yer var.

Özetle; birbirimizi tamamlıyoruz

Askerliğe mi gideceksiniz sanki. Biraz da bu etken var bu görüşler için

Son düzenleyen: Moderatör:
Zorunlu kalınırsa tutulur. Mesela İsrail buna örnek olabilir. İsveç'de sanırım bu şekildeydi. İsrail nüfusundan dolayı ve çevresindeki ülkelerden dolayı böyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…