Kadınların zorunlu askerliğe alınması gerekli mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Regli olayını konu dahilinde ele alıyoruz. Kadınlar biz bu durumu yaşıyoruz engel olur demiş. Olmaz çünkü rütbeli kadın personeller var, onlara olmuyorsa diğer kadınlara da olmaz. Başka ülkede de askerlik yapan kadınlar var. Yani regli bir engel değil.

Yani bunu kadınları askere alan ülkeler düşünemedi mi? Ayrıca bu rütbeli kadın personellere saygısızlık.
O ülkelerin adalet hukuk ekonomi sistemi ile bizimkisi aynı mı? Trafik kuralları bile farklı o ülkelerde. İnsana saygı var, yoldan geçen insan olunca araba yavaşlıyor.

Eşitlikten bahsediyoruz. Savaş durumu bir örnekti.

O ülkelerin adalet hukuk ekonomi sistemi ile bizimkisi aynı mı? Trafik kuralları bile farklı o ülkelerde. İnsana saygı var, yoldan geçen insan olunca araba yavaşlıyor.
O zaman bu mantıkla hiçbir hak aramayalım çünkü daha temel insan haklarına bile sahip değiliz. Mantıklı bakış açısı değil. Sırf yanlış fikrini savunmak için bu kadar alakasız örnek vermene gerek yoktu. Konu dahilinde konuş. Başka konular için farklı konu başlıkları açabilirsin.

Hayır olmaz ve olası harp durumunda cinsiyete bakılmadan silah altına alınması lazım. O sırada kadınlara sıfırdan eğitim vermek asıl aşırı zaman kaybı olur.
Kimseye sıfırdan eğitim de verilemez. Askere giden de savaşta yer alamaz. Artık eski nesil savaş bitmiştir. Bahsettiğiniz şekilde savaşılsa katliam olur.

Yemin mevzusunda da ülkenin ne kadar ileri de olduğunu nerede olduğunu kadına bakış açısını da yeterince iyi gördüğümüzü düşünüyorum.

Kimseye sıfırdan eğitim de verilemez. Askere giden de savaşta yer alamaz. Artık eski nesil savaş bitmiştir. Bahsettiğiniz şekilde savaşılsa katliam olur.
Günümüzde büyük çaplı bir savaş görmedik o yüzden bu yorumu yapmak erken. Olası bir Avrupa - Rusya karşılaşmasında olacağını düşünüyorum mesela.

Günümüzde büyük çaplı bir savaş görmedik o yüzden bu yorumu yapmak erken. Olası bir Avrupa - Rusya karşılaşmasında olacağını düşünüyorum mesela.
Yorum yapmak için erken değil. Ben silahları gördüğüm için söylüyorum. Askere de gitseniz havada uçan keklikten farksızsınız. Çok ciddi bir eğitim gerekli savaşa gidebilmek için.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…