Yazılanları başından sonuna kadar okumadım fakat kadınların zorunlu askerlik yapmasına gerek olmadığını düşünenlerdenim, Tsk'nın askere ihtiyacı yok ki kaç kişi uzman çavuşluk için sırada bekliyor şu anda. Kaldı ki kadınlar zaten Türk tarihi boyunca gerektiğinde savaşmış ve fedakarlık göstermiştir. Ama sahada olması gereken kadın değil erkektir, kadın bulunduğu toplumun geleceğidir. Bunları umursamasak bile onca kadının orada bir arada bulunması biraz zor gibi geliyor. Zorunlu olarak giden kadınlar orada ne kavgalar çıkarır ne olaylar duyarız.
Zorunlu askerliğin en bilinen sebebi ülkede seferberlik olursa ön hazırlıklı vatandaşlarımız olsun diyedir. Rezerv personel bulundurmak ve kriz yönetiminde ne yapacağını bilmek iyidir devlet açısından. Bulunduğumuz coğrafya dolayısıyla gerekli denebilecek bir sistemdir. Fakat bence er ya da geç profesyonel askerliğe geçiş şarttır. 6 ay askerliğe gidip silah sıkmadan geri gelen adamın savaşta pek işe yarayacağını düşünmüyorum.
Konuyu iyice saptırdım sonuca gelecek olursam kadınların askere gitme zorunluluğu olmamalı, zorunlu askerlik tamamen kalkıp yerine profesyonel ordu gelmelidir diye düşünüyorum.
Zorunlu askerlik denen 6 ayda erkeğe adam gibi silah bile vermiyorlar sence gerçek savaşa hazır mı o adamlar? Kadınlar geldiğinde yine aynı şey olacak 6 ay boyunca biraz nöbet biraz üstlerin ne işle görevlendirdi ise seni o sonra bitti.