Karısıyla "karısının uyuşturucu kullanması" sebebiyle sözlü olarak tartışan Özgür Duran'ı, taşınması yasak olan 23 santimlik sustalı bıçağı ile kalbinden bıçaklayarak öldüren Kadir Şeker'e verilen cezayı Yargıtay fazla buldu, cezayı bozmaya hazırlanıyorlar.
İyi hal indirimi, ağır tahrik indirimi gibi indirimler sayesinde müebbet hapis cezası zaten 12 yıla düşürülmüş olan Kadir Şeker; Yargıtay cezayı bozarsa tutuksuz yargılanacak.
Yargıtay, Konya'da sevgilisini darbettiğini düşündüğü kişiyi engellemek isterken öldürdüğü gerekçesiyle Kadir Şeker'e verilen 12 yıl 6 ay hapis cezasını bozdu.
Son Dakika Türkiye Gündem Haberleri - Yargıtay, yerel mahkemenin Kadir Şeker kararını bozarak, tahrik hükümlerinin azami derecede uygulanmasına hükmetti....
Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Konya'da sevgilisini darbettiğini düşündüğü kişiyi engellemek isterken öldürdüğü gerekçesiyle Kadir Şeker'e verilen 12 yıl 6 ay hapis cezasını bozdu.
www.google.com
Kadir Şeker'in "koruduğu" kadının aslında dayak yemiyor olduğunun kaynakları:
İsterse süper kahraman olsun, bir insanı öldürmek suçtur. İsterse öldürdüğü kişi dünyanın en kötü insanı veya sapığı olsun yine suçtur. Cezasını çekmeliydi.
Ne olursa olsun ortada bir cinayet var ve bıçak kalbe saplanmış. Ortada da giden bir can var, serbest kalmasını doğru bulmuyorum. 12 yıl hapis cezası almış zaten en alt sınırdan. Cezası da az. Şunu da hatırlatayım, Kadir Şeker ifadesinde meyve bıçağı taşıyordum demişti. Acaba meyve bıcağı bu mu? Güzelmiş de Türkiye'de taşıması yasaklı olan bıçaklardan bu bıçak.
Bence hapiste kalmalıydı. Ne kadar iyi niyetli olursa olsun taşıması yasak bir bıçak sende ne arıyor? Normal bir şekilde ayırmak yerine neden bıçak ile ayırmaya kalktın?
Sen yanlış yapmadın soru yanlışmış. Hiç öyle şey olur mu? Kadını savunacaktım ben, nereden bilebilirdim ki kalbine 23 santimlik sustalı bıçağımı saplayacağımı?
Bu ülke hukukla ve anayasaya göre yönetiliyor arkadaşlar. Ülke, sosyal medyadan değil anayasa ile yönetilir.
Olaya bir kadını darp eden kişiyi öldürerek kadını kurtarmak olarak bakılmaz. Bir kişi cebindeki yasaklı kelebeği çıkartıyor, yolda karşılaştığı bir kişinin kalbine saplıyor. Hukuk böyle işler.