Kafa dengi insan bulamıyorum

Deluxonik

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar, 12. sınıfa gidiyorum ve dilde okuyorum. Dil ortamını tahmin edebilirsiniz her türden 25 tane insan bir arada oluyor (20 kız, 3 erkek, 2 eş cinsel (?)). Hiçbir şekilde kimse ile samimi arkadaşlık kuramıyorum (sadece samimi olamıyorum, ilgi alanlarım tutmuyor). Normalde insanlarla kolayca iletişim kurabilirim, sınıfa ve yaşıtlarıma gelince böyle olmuyor ama. Bir yandan da kendime bağlıyorum öyle her konudan konuşabilen bir insan olmadığım ve her insanla samimiyet kuramadığım için. Karakterimi de değiştiremiyorum, ne kadar denersem deneyeyim insanlara konu olarak ders harici hiçbir şekilde yaklaşamıyorum. Gün içinde kafayı sıyıracaktım kimse ile konuşamadığım için. Böyle bir durumda ne yapılması gerek?

Hocam lise gibi ergenlerle ve otistiklerle dolu bir ortamda insanlarla iletişim kuramıyorsunuz diye kendinizi suçlamanız gençlik sürecinizde yapacağınız en büyük hatalardan birisi olur. Okula açılın, okuldan arkadaş edinmeye çalışın. Varsa 10.sınıftan,9. sınıftan kalan arkadaşlarınız ile temasını arttırın. Sınava hazırlanıyorsanız dershanenizde ki kişiler ile muhatap olun. Sanal alemleri de deneyebilirsiniz. Ancak tekrar belirteyim lise gibi ergenlerle dolu bir ortamda kafanıza uymayan kimse yok diye kendinizi sorunlu bulmayın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı