Kafada kurup üzülmek

@SliviA senin gibi bir arkadaşım vardı. Ailesinin durumu iyiydi, hayatında somut anlamda büyük bir dert yoktu ama kafasında bir şeyleri çok kurardı. Olur olmadık şeylere canını sıkıp üzülürdü. Bu sorunu da bir şeylerle ilgilenerek, önceki mesajda da dediğim gibi bir işle meşgul daha güçsüz bir sorun hâline getirmişti.

Mesela yemek yapmak kafamı dağıtır, arkadaşlarımla buluşurum, tiyatroya-konsere-sinemaya giderim, spor yaparım, kitap okurum vs. Özellikle eve çok fazla bağlanmamak seni bu durumdan bir nebze de olsa kurtaracaktır.

Saygılar.

Yaşadığım yer küçük ve sıkıcı bu sene İstanbul'a gidiyorum biraz kafamı dağıtabilirim çünkü cidden aktivitem sıfır.
Teşekkür ederim.

Yapacak bir şey bulun, bir oyun oynayın ya da bir uğraş bulun. bu durum özellikle bazı gece saatlerinde oluyorsa uyuyabilirsiniz o saatlerde.

Geceleri kafasında saçma sapan hayaller kurup sonra ona üzülüp ağlayan başka psikopat var mı?
Niye yapıyorsun ki? Buna kuruntu deniyor ve gerçekten kendini kaptırırsan hayatını kaydıracak psikolojik rahatsızlıklara aday olabilirsin. Ben bir ara çok kurmuştum kafamda, sonra uyuyakalmıştım. Ama uyandığımda kalbimde korkunç bir çarpıntı vardı.

Kafada kurmak yerine kitap okusan zihnin boşalır, rahatlarsın tavsiye ederim. Ben biraz olsun böyle kurtuldum.

Haklı olabilirsin çok kitap okuyan biriyim aslında bir süre ara vermiştim kitap avına çıktım bu sıralar kaliteli kitaplar arıyorum.

Bunun yüzünden kendime ufak bir zarar verdim fark etmeden verdiğim zarar 4, 5 aya kadar geçer sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…