Kafam çok dağınık

Enahaine

Hectopat
Makaleler
1
Kafam çok karışık yani düşünceler düşüncelerin içinde kayboluyor ne düşüneceğimi düşünmeye çalışıyorum. O kadar kafam dolu ailevi sıkıntılar, arkadaş ortamı, iş, okul, gelecek kaygısı vs. gibi şeyler çok kafamı kurcalıyor. 16 yaşındayım 2 sene önce okulu bıraktım o yüzden arkadaş ortamım fazla yok arkadaşım var ama çoğu zaman öyle dışarı çıkıp görüştüğüm kişiler değil. Sonrasında bir kızdan hoşlanmıştım ret yedim, ailemle aram çok iyi değil yani iyi ama anladınız siz işte, çalışıyorum para alıyorum falan filan. Bunun gibi şeyler hepsi bir anda üst üste binince kafam çok karıştı doldu yani şu an kafamın rahat olduğu tek yer spor yaparken ama o da maksimum 2-3 saat sürüyor ve her gün gidemem ki. Eve gelince gene başlıyor düşünceler normalde çok üşengeç biriyim yani sabah kalkıp bir şey yapmak çok zor gelir ama kafam o kadar dolu oluyor ki sabah kalkıp kardiyo yapmaya çıkıyorum. Sporda veya kardiyo yaparken ki o 1-3 saat arası cidden cennet gibi geliyor normalde oyun oynardım RTX 4070'li sistem aldım daha çok oyun oynarım falan diye. Artık sosyal hayat daha çok zevk veriyor ama benim öyle bir sosyal hayatım yok yani bunların son noktası kızdan ret yememdi ondan sonra kafam uçtu gitti düşüncelere boğulmaya başladım. Hani dertlerimi dinleyecek birisi yok babam ile aynıyım ben yaşadığım iyi kötü her şeyi içime atarım sonrasında patlarım bir gün patlayacağım ama hangi gün bilmiyorum.

Son düzenleme:
Kardeşim merhaba, yaşın daha çok genç ve bu yaşta ergenliğinde verdiği durumlar yüzünden böyle hissetmen çok normal. 14 Yaşında eğitimini bırakman bence çok sakıncalı ve gelecekte muhtemelen pişman olacağın bir karar. Ne tarz bir işte çalışıyorsun bilmiyorum fakat 4070'li sistem alabildiğine göre sanırım para konusunda da bir problem yaşamıyorsun. Sana tavsiyem, yaşıtlarının gittiği kütüphane, kafe gibi yerlere giderek sosyalleşebilirsin.
16 yaşındasın, kızdan ret yemen gayet doğal bir şey. Bu demek değil ki her kızdan ret yiyeceksin.
Açıktan da olsa eğitimini tamamla ve en azından lise mezunu ol yoksa gelecekte çok pişman olursun. Ehliyet alırken bile problem yaşama ihtimalin oluşur.
Psikologa gitmeni öneririm, zaten sosyalleşecek derdimi anlatacak birisini arıyorum diyorsun o zaman psikologa 1-2 seanslıgına da olsa para vermen bence en mantıklısı

Ticaret böyledir. Paramı yoksa sosyal hayatmı diye bir seçim yapmak gerekir. İşe girersen sosyal hayattan taviz verirsin ama para kazanırsın. Okumaya devam edersen para kazanmazsın ama sosyal hayatın olur. Sizin sorununuzu iyi anlıyorum çünkü bende çok yaşadım.

Para konusunda sıkıntı yaşamıyorum babam ile birlikte diş protez teknisyeni olarak çalışıyorum açıktan okuyorum şu an ama işte dediğim gibi okul işleri biraz karışık tekrar okula başlayacak mıyım başlamayacak mıyım bilmiyorum okulu bırakmamın 2 eksisi var bir çevrem yok ve düzenli derslere çalışmıyorum açıktan okuduğum için bu yüzden o işler kafamı kurcalıyor.

Kız mevzusu biraz karışık ya hocam kız bir anda yazmamaya başladı bana mesajlarıma görüldü atıyordu falan filan çok konuşmak istemiyorum bu konuyu.

Evet hocam tam konunun üstüne bastınız okulu bıraktım maddi durumum iyi ama o maddi durumu kullanacak bir aktivitem yok yani arkadaşlarımla gezmiyorum kız arkadaşım yok. yemek falan ısmarlarım arkadaşlarımla dışarı çıksam spor falan çerez parası gibi geliyor çünkü kira ödemiyorum ev geçindirmiyorum falan sadece kendime harcadığım için çok para kalıyor. Okul okusam ortamım olurdu ama param olmazdı işte o zaman çevrem olurdu kız arkadaşım olurdu falan.

Hocam durumuza üzüldüm. Benim de hayatım zor geçiyor. Ne desem fayda etmez. Okulun yok zamanın var az çok Gez oyun oyna en önemlisi arkadaş edinmek. Bende de aynı duygular var çok yalnızım. Sosyalleşmek iyi olur

Hepsi gelip geçici, Keşke okuluna ara vermeseydin iyi yerlere gelebilirdin.

Maalesef. Mesela genelde işteyken arkadaşlarımın storylerini bakardım ve özenirdim yani yalan olmasın. Bende çareyi fitnessa başlamakta aramıştım. Genelde sadece orada sosyalleşebiliyordum. Fakat şu an okuyorum ve işe geri dönmek isterdim. Çünkü para bu hayattaki her şeydir. İşteyken rahatça ödeyebildiğim fitness salonu fiyatını artık ödemekte zorlanıyorum ve para olmayınca sosyal hayat pek işe yaramıyor. Mesela senin aldığın RTX'li sistemi şu anki durumumla asla alamam. O yüzden hiçbir zaman çalışıyorum diye hayıflanmayın. Günümüz şartlarına göre en iyisini yapıyorsunuz.

Öyle olmasına öyle ama zevk almadıktan sonra isterse RTX 5090'ım olsun ne anlamı var ki?

Öyle olmasına öyle ama zevk almadıktan sonra isterse RTX 5090'ım olsun ne anlamı var ki?

Örneklere çok takılmayın. Burada önemli olan paranın gücü. Kariyer yaptıktan sonra sosyal hayatınızda olur sevgilinizde. Şu an yapmanız gereken biraz sabır. İlla bilgisayar oyunlarıyla akşamınızı geçirmenize gerek yok. Bir spor alanında kendinizi geliştirebilirsiniz. Ben fitnessa gitmeyi çok sevdiğimden bunu seçtim ama siz istediğiniz bir spor alanı seçip günün stresini atmak için gidebilirsiniz. Ama kıskandığınız lise aşkları max 1 hafta sürüyor haberiniz olsun.

Hocam zaten bende Fitness'a gidiyorum kardiyo yapıyorum ama bunlar maksimum 3 4 saat sürüyor toplam günün geri kalanı kafam gene dağınık ve her gün yapamam ki kafa dağıtacağım diye hormonlarımı da bozmak istemiyorum.

Yani bu yaşlarda olan aşk hakkında dediğinize hak veriyorum ama.

Para konusunda da haklısınız hocam diyecek bir şeyim yok.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…