Kafam çok karışık

Aslında her ikisi de hoşuma giden kısımlar. Karar vermeye buradan başlayacağım.

Hocam merhaba, ben meslek lisesi makine öğrencisiyim ama bölüm olarak mekatronik mühendisliğini düşünüyorum? Bölüm hakkında elektronik, mekanik ve yazılımı içerdiği dışında bilgim yok. Tavsiye verir misiniz hocam bu bölüm ile ilgili? Okunur mu?

Bölüm güzel, dediğin gibi üç ana bölümden de dersler içeriyor. Ama aynı sebepten de hiçbirinde derinlemesine ders alamıyorsun. Örneğin; makine tarafından statik, mukavemet, dinamik gibi dersler var ama hepsinin 1'i var 2'si yok. Aynı şekilde elektronikten genel konularda dersler var ama mesela RF, güç elektroniği ya da elektro manyetik alan teorisi gibi dersler yok.

Yani kendin üzerine düşüp öğrenmen gerekiyor baya. Sen bu alanlardan birine daha yakınsan direkt o bölüme gitmeni öneririm (bilgi olarak yakınlıktan değil yapmak istediğin iş olarak yakınlıktan bahsediyorum.). Örneğin; ben makine tasarımıyla değil de PCB tasarımı ya da pano tasarımı ile ilgileniyorum, yazılıma falan da çok gerek yok diyorsan bence direkt Elektrik-Elektronik mühendisliğini tercih et. Yok ben hepsinde bilgi sahibi olup kendim istediğim şekilde uzmanlaşmak istiyorum diyorsan o zaman mekatronik mühendisliği mantıklı.

Yazılım ile ilgili olarak çok bir ders olmuyor bilgin olsun. Tabi bu üniversiteden üniversiteye değişiyordur illa ki ama bizde yoktu. PLC programlama, mikrodenetleyiciler ve herkese 1. sınıfta ortak verilen programlama dersi dışında yazılım ile ilgili herhangi bir şey anlatılmadı bize mesela. Makine ve elektronik ağırlıklıydı dersler, hatta makine tarafı ağır basıyordu. Dediğim gibi olay sende bittiği için senin seçmen lazım.

Hocam siz kaçıncı sınıfsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…