Böyle bi' kafa yok. O zaman direkt işsiz kalacağın bölümlere geçiş yap. Takılacak zamanın olsun bolca. Ya da en iyisi hiç okuma tamamen özgürce takıl/dolaş. Ben de mühendisim, hiç de öyle kafamı derslerden kaldıramadığım olmadı. Üstelik Mekatronik Mühendisliği okudum 3 mühendislik dalının karışımı, hem makineden hem elektronikten hem de yazılımdan dersler aldık.
Söylediğin maaş aralığı başlangıç için doğru ama küçük bir firmada başlarsan böyle bir maaş alırsın. Maaş olayı tamamen senin kendini ne kadar geliştirdiğin ile alakalı. Bugün 90K'ya mühendis başlatan firmalar da var.
@Muas'a hak veriyorum. Ne kadar ekmek o kadar köfte. Mühendislik okumayıp kendin bu alana da çalışabilirsin. Emin ol daha donanımlı çıkarsın ama diploman olmaz. Eğer birinin yanında/altında çalışacaksan diploma maalesef şart. Ama kendin firma açacak durumun varsa konu ayrı. Mühendislik okuduğun için değil, donanımlı mühendis olmak için kafanı kaldırmaman lazım. Onun da ekmeğini mezun olunca yersin.
Mezuniyet sonrası da ayrı konu, sanma ki yüksek maaş alıp takılacaksın. Evet yüksek maaş alabilirsin ama hangi meslekten olursan ol bir şey yapmaya pek vaktin olmayacak.