Kafam karışık

gearbass

Hectopat
Öncellikle cevap veren herkese teşekkür ediyorum. Bu sene 11.sınıfa geçtim ve şu uzun karantina sürecinde hangi meslek bana uygun düşünmeye başladım bana en yakın olarak bilgisayar-yazılım mühendisliği olduğuna karar verdim. Ancak biraz işin içine girince kafam çok karıştı ne yapmam lazım? Şimdiden bir şeyler yapmam mı lazım yoksa üniversiteye mi çalışmalıyım? Şu an sadece CS50X'den david Malan'ın derslerini izliyorum ancak ne yapsam bilmiyorum.

Sınava çalış. O zamana kadar muhtemelen düşüncelerin değişecek.

Bunu tanıdıklarını konuşmanızı daha iyi olacağını düşünüyorum.

Hangi mesleğin sana uygun olacağına şu an karar vermemiş olabilirsin. Vermen de gerekmiyor. Ama hangi alanın sana uygun olduğu barizdir. O alanı seçersin, üniversite sınavında o alana uygun şekilde çalışırsın. Sonrası tercih dönemi.

Bunu tanıdıklarını konuşmanızı daha iyi olacağını düşünüyorum.
Tanıdıklarım ile konuştum ancak hiç bir destek alamadım ondan danışmak istedim.
Sınava çalış. O zamana kadar muhtemelen düşüncelerin değişecek.
Bir meslek seçmeden pek verimli çalışamadığımı düşünüyorum önümde hedef olması için

Bir meslek seçmeden pek verimli çalışamadığımı düşünüyorum önümde hedef olması için.
Zaten seçtiğini belirtmişsin. Şu an bilgisayar mühendisliği ile alakalı şeylere çalışmanın sana neredeyse hiçbir faydası yok. İngilizce bilmen ve üniversite sınavında SAY puan türünde yapabileceğinin en iyisini yapmaya çalışman gerekiyor.

Üniversiteden mezun olduğunda seçtiği bölümlerdeki işi yapanların oranı çok düşük. Neyi seviyorsan o bölüme gir. İllaki bir şeylerden yol bulup güzel işler bulacaksın. Dert etme o kadar. Hayatınızı değiştirecek değil.

Ben 2005 senesinde üniv. kazandım. Eskişehirde okumak istedim orada da Endüstri mühendisliği istiyordum orası geldi. Bir üstünde Elektrik-Elektronik vardı. Okusaydım zorlanırdım diyorum ama belki de çok daha güzel maaşım olurdu.
Bir altımda da Yıldız Teknik Mimarlık vardı. Bir soru eksik yapsam belki de başka bir şehirde bambaşka bir hayatım olacaktı.

Böyle düşündüğünde kafayı yersin. O yüzden çok düşünme. Sen kendine inan. Bir şekilde kendini buluyorsun. Çok erkenden sizi strese sokuyorlar. Rahat olun. Hayat çok uzun. Olmazsa yeniden denersiniz. Cidden bak.

Herkese cevapları için teşekkür ederim doğru diyorsunuz kafaya takmamak lazım ama ister istemez aile çevre baskısı ile oluyor böyle düşünceler..

Herkese cevapları için teşekkür ederim doğru diyorsunuz kafaya takmamak lazım ama ister istemez aile çevre baskısı ile oluyor böyle düşünceler..
Dostum bölüm seçimini çok akıllıca yapman gerekiyor. Sınav öncesi süreçte bir hedef, sana motivasyon açısından yardımcı olabilse de fazla bir şey ifade etmiyor ve kendini şartlamanın kötü sonuçları olabilir. Sen bu süreçte meslekleri olabildiğince iyi tanımaya bak, yüzeysel olarak sana uygun görünse de bir bölümü seçerek hayatının hatasını yapmış olabilirsin bunu unutma. Çevre baskısını bir kenara bırak, diğerleri hadi neyse de öğrencilerin neredeyse tamamının bu konuda hiçbir fikri yok desek yeridir. Sen bilgi topla, güvenilir veri ile kendi yorumunu yap ve en sonunda seçimini yap.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…