Kafede 6-7 saat çalışıp günlük 250-300 TL almak normal mi?

Süleyman Pro

Hectopat
Yer
Yalova
Daha fazla  
Meslek
Serbest meslek erbabi
Merhaba arkadaşlar. 18 yaşındayım ve buradaki bir cafede işe girdim. Akşam 6 buçukta başlıyorum gece 1'e kadar çalışıyorum. Yani 6-7 saat arası çalışıyorum diyebilirim. 6-7 saat çalışan deneyimsiz biri için 250-300 TL günlük ücret normal mi yoksa az mı? Belirtmemde fayda var aman aman müşterisi yok her gün 4-5 masa en fazla.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kafe tarzı yerlerde ortalama çalışma saatleri 10 saati bulabiliyor diye biliyorum. Tecrübesiz personel her halükarda en az asgari ücret almalı. Bu da günlük 566 yapıyor.
Siz 6-7 saat çalışıp sakin bir gün geçiriyor ve vazifeniz olmayan iş yaptırılmıyorsanız yaşınız itibariyle bir süre kadar idare edilebilir olduğunu düşünüyorum. Biraz hayat tecrübesi ve sosyallik katabilir Boş vakit geçirmekten iyidir. Daha iyisi olana kadar devam edebilirsiniz.

Müşterisi fazla yoksa neden ek eleman alıyor?
Tek eleman benim hocam.Yiyecek içecek dağıtmaktan tek ben sorumluyum.

Şöyle söyleyim akşam 7 gibi başlıyor 12 gibi ya da 1e doğru bitiyor.Bir önceki çalıştığım lokantada 12 saat çalışıyor ve 450 tl alıyordum ama oradaki patronla anlaşamadığım için çıktım.

Arkadaşlar şunu da belirtmeyi unuttum patron ilk gün part time sigortanı başlatacağım demişti.

Son düzenleme:
Asgari ücretin saati Almanya'da 12.45 euro. Vergi sonrası ele geçen para 9,33 euro bu da 328 lira eder saat başı. 6 saat çalışma ile 1972 lira eder net. Türkiye ile Avrupa ülkesi Almanya arasındaki alım gücü katsayısı 5-7X idi(5X zamanı 2010'lu zamanlar). Bu şimdi 7X-10X arası geziniyor ekonomik buhran sebebi ile. 7X'den hesap yapsak 1972/7=281 lira. 10X'den hesabı 197 lira. Bu aralıkta maaşlar.

İster deneyimli ister deneyimsiz ol 18 yaşındasın ve asgari ücret alman gerekir aldığın para normal değil.

Bahşişlerle beraber aylık en az net asgari ücreti buluyorsa kabul edilebilir fakat sanırsam o kadarını bulmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…