Kahramanmaraş - Antalya bisikletle gidilir mi?

Mamığ

Centipat
Yer
Kahramanmaraş
3 arkadaş Antalya'ya Maraş'tan çıkıp gittmek istiyoruz. Geceleri 3 ayrı çadırda geçireceğiz (risk almaya gerek yok, anlarsınız ya ), zamanla ilgili bir sınırlamamız yok. Lakin bir hafta da yollarda olmayalım be abi. Bende Carraro active 280 şehir bisikleti var, arkadaşların bisikletleri oldukça yıpranmış veya eski. Seçimden sonra ekomini düzelince ilk fırsatta eksikleri temin edip bu maceraya atılamk istiyoruz. Oldukça bütçe dostu bir tatilimtrak gezimtrak bisiklet turu düşünüyoruz. Antalya'da kamp kuradak yer elbette vardır. Deniz kenarına gidiyorsak aç kalmamak için mükemmel bir çözüm var: Balık tutmak! Hepimizin tatlı su deneyimi var, ama denizde balık konusunda videoların ötesine geçmek nasip olmadı. 16-17 yaşındayız ve bunun için daha uygun bir yaş düşünemiyoruz. Yaz tatilinde böyle bir macera bize hayat ile ilgili çok şey öğretecektir, özellikle yaşıtlarımızın tiktok/instagram'da saatlerini boşa harcadığını düşünürsek bu yolculuğa çıkmak bile oldukça büyük bir başarı olsa gerek.

Yanımıza neler almalıyız, sizce bisiklet çantası alıp yolun bir kısmını (en azından tünellerle dolu kısmını, bazı tünellere girmemiz mümkün olmayabilir.) Otobüsle geçip daha konforlu bir yola çıkmalı mıyız? En önemlisi açlıktan öler miyiz D: Yani, balıkla bir hafta karnımızı doyurabiliriz herhalde. Geceleri de kurda kuşa kurban olmazsak, yoldan da uçmazsak bence sorun yok. Mümkün mü arkadaşlar. Çok daraldık, böyle bir şeyi başarırsak gerçekten unutulmaz bir macera olur. Ne demiş atam: "Antalya dünyanın en güzel şehridir", bu sözü de bizzat teyit etmek isteriz. Plan henüz taze, yani eksik gedik görürseniz belirtin. Daha akla uygun fikirlere her zaman açığız.
Dediğim gibi sadece kalkışmak bile bence müthiş olur. Yol üstünde meyve sebze satan çok yer vardır, çantaları meyveyle sebseyle güzelce doldurur yaşarız herhalde. Yolda da çadır kurarız, bisikletleri de biraz sıkışır çadırların içine alırız, olmadı birbirlerine kitler hatta etrafa zil bağlı IP gerer güvende kalırız. Her türlü eleştiriye açığız, ekomininin düzelmeyeceği müstesna, umutsuzluğa kapılmak için çok genciz arkadaşlar, daha çok yol var.

Son olarak, aklınıza gelen ürün önerilerini bekliyorum. Bu uzun bir yolculuk, belki 3 hafta hatta 1 ay sürecek. Denizde çimip geri dönmezsek elbette. Dönüşü de bisikletle yapmak isteriz lakin eğim çok fazla. Mümkün olan en uzun yolu bisikletle gider, kalanını da üfübüsle gideriz herhalde. Eleştirin, öneride bulunun. Okuduğunuz için teşekkürler, belki sizin de içinizde kıvılcım çakmasını sağlamışızdır, öyle ise ne mutlu bize!

Öneri veremeyeceğim ama mükemmel bir etkinlik bence.

Böyle bi maceraya çıkmayı ben de çok istiyorum ama en önemli konu hijyen kısmı. Gün boyu bisiklet sürdükten sonra günün sonunda yıkanma ihtiyacı duyardım ben.
Yol üstündeki benzinliklerde duş alma yerleri oluyor diye biliyorum.

Yol üstündeki benzinliklerde duş alma yerleri oluyor diye biliyorum.
Böyle bir imkan varsa, güzel.

Aslında çok eğlenceli olur lakin aklıma teker patlama ihtimali geldi. Bu tür durumlarda ne yapılıyor?
Çıkarıp yama yapılıyor. Veya yama yapılmayacak düzeyde yarıldıysa yedekle değiştiriliyor. (2-3 yedek bulundurmak lazım ne olur ne olmaz diye.)

1 hafta sadece balık olmaz be abi. Sürekli bisiklet süreceğiniz için karbonhidrat gerekli olacaktır. Sporcuların içtiği enerji veren bir şey vardı adını unuttum hatırlarsam yazarım onu alırsınız. Bisikletlerinizin bakımını yaptırın uzun yol için. Ayrıca otoyolda bisiklet sürmek tehlikeli değil mi?
Bahsettiğim şey pre-workout'muş. onu da bir yerden temin edip kullanırsınız.

Fikriniz çok güzel. Gerçekten de bu günler çok stresli insanın havayla birleşmesi gerekiyor. Anladıgım kadarıyla Maraş ve Antalya arasından denize yakın olan D400 yolunu kullanacaksınız.
Zamanınız bol ise bol bol dinlenmeniz ve bir şeyler atıştırmanız gerekecek eğer sağlığınız yerinde ise çok güzel bir etkinlik olur.
Malzemelere geleceksek, yanınıza yol kat ettikçe güncelleyecek bir şekilde acıktıkça market gibi, vesaire dükkanlardan yiyecek alın fazla ağırlık yapmaya gerek yok diye düşünüyorum. Hijyen konusuna gelirsek bazı istasyonlarda duş almak için yerler muhakkak vardır.
Düzeltme; Balık tutma işe yaramama ihtimali çok yüksek. Sürekli yanınızda eğer taşınabilir ocak var ise marketten pek sağlıklı olmasalar da hazır gıda alıp pişirip yiyebilirsiniz.

Herkese teşekkürler. Dediğiniz gibi, D400 yolu ile denizi izleyerek gideriz gidersek. Duş kısmında benim aklımda mümkün oldukça deniz suyu ile yıkanmak vardı, lakin eğer duş imkanı olan petroller mevcutsa ne mutlu bize.
Balık işi aslında maliyeti düşürmek içindi. Ayrıca üniversiteyi orada okumayı düşündüğümüz için önden bir tecrübemiz olur diye düşündüm ama dediğiniz gibi aç kalabiliriz
Şu an tek sorun konaklama. Yol üzerinde değil, bir süre bisikleti kucaklar yoldan uzaklaşır çadır kurarız. Orada nerede çadır kurabiliriz, hiçbir fikrim yok. Bu konuda bilgisi olan varsa, tercihen Antalya'da yaşayan birisi ama bilen varsa neden olmasın, bu bilinmezi de giderirseniz sevinirim.
Son olarak, şehir bisikleti yolda, özellikle soğuk asfaltta sorun çıkarır mı? Yolda geçerken hissettiğim kadarıyla tırtıklı bir yapısı var ve sık sık denk geldim. Tekerlerde sıvı var. Hani teker patlayınca delikten akıp orada donan sıvıdan. Yeterli olur mu?

Hevesinizi kırmak istemem ama %99 ihtimal macera değil eziyet olup küfür ede ede rezillik içinde yarı yoldan geri dönersiniz.

Maraş-antalya arası ortalama 800km tabi bu yol otoban üzerindeki yol siz osmaniye-adana-mersin derken şehir içinden, köyden, dağ yolundan gideceğiniz için o yol size olacak 1000km. Günde 200km yol gitseniz ki gerçekten çok zor ve meşakkatli bir iş ama hadi gittiniz diyelim ortalama 5 gün yollardasınız. Sıcaklarda bisiklet sürmenin zor olması bir yana sürekli efor harcayacağınız için deli gibi kalori yakacaksınız bu da ciddi bir gıda tüketimi demek o gıdayı nereden karşılayacaksınız? yollarda meyve sebze satan teyzelerden alırız diyorsunuz da meyve-sebze ile karın doymuyor ki bir diğer mesele de o yollarda satılan meyve sebzeler ucuz da değil.

Bir diğer mesele de en ama en az 4-5 gün yollardasınız o sıcağın altında günde 200-250km yol gittiğin zaman boxerına kadar sırılsıklam olursun, leş gibi terlersin. 4-5 gün o leş gibi halinizle devam mı edeceksiniz? bir süre sonra kendinizden tiksinmeye başlayacaksınız hatta terle karışık tuz o sıcağın altında vücudunuzu sızlatacak. Denizde yıkanırız gibi bir hayale kapılmayın, tuzlu suda yıkanacağınıza yıkanmayın çok daha iyi o tuzlu su sizi mahveder...

Yaşınızın verdiği heyecanla fazla hayallere kapılmışsınız. Hele 1 hafta balık tutmak! kısmında kahkaha attım bunlar öyle basit şeyler değil. Balığı nerede tutacaksın? o sahil kesimlerinde açılmadan balık bulabileceğinizi mi sanıyorsunuz? maraşa benzemez büyük şehirler öyle gideyim de göle olta atayım balık tutayımla olmuyor. Oltan nerede? 1000km olta mı taşıyacaksınız? yem nerede? hangi para ile 1 hafta belki daha fazla balık tutacak yem alacaksınız? şu sıcaklarda bırak gıdayı, yemi sadece su bile size çok ciddi bir külfet olacaktır.

Velhasıl bu tür uzun yolculuklar sandığınız kadar basit değil maalesef. Siz en güzeli günü birlik kamplar yapıp kafa dağıtın aksi halde bırakın antalyaya varmayı muhtemelen osmaniyeye bile varamadan yolda ''biz nasıl bir saçmalık içindeyiz'' deyip geri dönersiniz.

Peki hevesimizi kırdın da yapan hiç mi yok? onlar nasıl yapıyor? derseniz tabi ki var ama profesyonel kaliteli bisikletlerle, kaliteli ekipmanlarla ve en önemlisi yolda her türlü ihtiyacını karşılayacak para ile yapılır. Hayatınızda hiç gece kamp yaptınız mı? ben izmir seferihisar da denize yakın bir konumda 2 gün kamp yaptım o yaz sıcağında bile geceleri uyumak için kaliteli bir çadır şarttı, bazı şeyler sandığınız kadar basit değil.

Velhasıl özetin özeti 500-1000km bisiklet yolculukları 16-17-18 yaşında parasız, ekipmansız gençlerin yapabileceği şeyler değil heves etmeyin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…