Kahramanmaraş'ta 6 Şubat tarihinde tekrardan 7.5 şiddetinde bir deprem oldu

Sivasta sallandık 20 saniyeden fazla sallandı. Kimliğiniz vb. üzerinizde olsun. Herşey için hazır olun. Büyük artçılar bekleniyor.

Umarım şu binaları sağlamlaştırırlar artık. Aklım almıyor, 3-5 kuruş kâr edicez diye 8-10 ailenin ölümüne sebep olmak hiç mi vicdanlarını sızlatmıyor. Diğer ülkelerdeki raylı sistem neden hâlâ bizde eksik uygulanıyor ya da uygulanmıyor? Bu konuda neden gerekli önlemler alınmıyor? Daha ne olması gerekiyor anlamıyorum, 99 depremini yaşayan insanları dinlerseniz size neler yaşadıklarını anlatırlar. Karaman bölgesinde ikinci bir sanayi alanı oluşturmalılar. İstanbuldaki sıkışık nüfusu oraya dağıtıp binaları yeniden sağlamlaştırmalılar. Bunu bile yapsanız milyonların hayatı kurtulur. Ama demek ki gerçekten para çok önemli ve insanlar diğer faktörleri umursamıyor. Yazık..

Adana'da 4.6'lık yaşadık çok korktuk...

Dostum bu deprem işi bitecek İstanbul depremine hiçbir önlem alınmacak bak izle bu milleten cidden 1 gram umudum yok 99 depremini yaşadı bu millet hala aynı bölgeye sanayi yapıyorlar deniz kumundan kabugundan ev yapılıyor.

Ankara'da millet hissedildi diyor ama annem deprem oldu diye arayıp uyandırmasa ben uyumaya devam ediyordum. Abimde 2 saattir uyanık o da hissetmemiş. Keçiören'de hisseden olmadı galiba.

@Prime777 hocamda yer Osmaniye olarak gözüküyordu. Eğer gerçekten oradaysa iyi mi acaba? İnşallah başına bir şey gelmeden kurtulmuştur.
Bu nasıl olabiliyor? Kırılmada fay enerjisini boşaltıp sonra yeniden gerilim birikene kadar yıllar geçiyor, bazı faylarda asırlar. Aynı fayda değil demekki?
Türkiye'de bir sürü fay hattı var. Hele Van taraflarında Kuzey ve Doğu Anadolu fay hattı birleşiyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…