Kahvehanede oynatılan yasa dışı kumar ihbar edilebilir mi?

Konu sahibi burada ben dahil birçok kişinin göze almayacağı cesareti gösterip bu faaliyete nasıl engel olabilirim diyor. Kendisini tebrik ediyorum. Adam yanlışa yanlış deyip çözüm aramaya çalışıyor. Bunu yaparkende başına bela gelmemesini istiyor. Diğeri hem ayranım dökülmesin hem yoğurdum ekşimesin diye bir şey yok diyor. Dediği ortamı tahmin edebiliyorum çünkü ben de benzer tiplemelerin mekanına şahit olmuştum. Burada en kötü ortamı ben gördüm deyip sidik yarıştırmaya çalışmıyorum. Kendisine ben bir tavsiyede bulunamam çünkü ben de olsam bulaşmazdım. Ben başıma bela almayayım diye diye zaten bu tarz tiplemeler kendini daha da rahat hissediyor. Herkeste konu sahibindeki cesaret olup bir şey yapmaya kalksa orada o tiplemeler hayat bulurlar mı? Herkes tepkisini gösterse burası daha güzel bir yer olur.

Ben tavsiye etmiyorum, tavsiye etmiyorum çünkü bunu yaptığın zaman arkanda kimse olmayacak, çünkü bizim milletimiz yılan beni ısırmasında kimi ısırırsa ısırsın diyor. Bunu diyenlerde suç aramıyorum, bunu diyenlerden biri yine benim. Böyle olmamam (olmamamız) lazımdı ama maalesef toplum ekseriyetinin aynı şeyi düşünmesi lazım. Ben yine de yere çöp atan, arabasıyla yüksek ses müzik açan kişiyi uyarırım. Kendime güvenmiyorsam evde kardeşim uyuyor sesi kısar mısın derim. Yine de Tepkimi gösteremeye çalışırım. Konu sahibinin niyeti iyi, konu sahibiyle tartışan kişinin de niyeti iyi, ikiniz için de üzgünüm...

Ne güzel yazmışsınız kaleminize sağlık. Bazı şeylerden rahatsız olsam da hak hukuk devreye girmeyince yapacak bir şey olmuyor maalesef. Ya sabır diyerek bekleyeceğim Allah'a dua edeceğim başıma bir şey gelmesin diye. Aslında herkes birlik olup rahatsızlığını dile getirse bu kadar rahat olamazlar ama insanın canı kıymetli olunca elden bir şey gelmiyor.

Ailen rahatsız oluyor mu?

Ailem, komşular, esnaflar, tüm mahalleli rahatsız. Şikayet etsek başımıza bela olurlar diye kimse bir şey diyemiyor. Gece bağırıp uyutmuyorlar ama bir kişi de çıkıp sessiz olun diyemiyor.

-At yarışı yasak değil kimse karışamaz
-kendi aralarında okey vb. iddialara kimse karışamaz

Öte yandan çoğu mahallede direkt kartla kumar oynatılan kahvehane görünümlü kumarhaneler vardır. Çoğu zaman gece başlarlar sabaha kadar oynarlar. Buraları şikayet etmen bir şeyi değiştirmez çünkü memurda dahil herkes zaten biliyor orada olanı. Avantasını alan gider.

Buraları işleten kişilerde mahallede bilinen belalı tiplerdir ve korkudan veya sevgiden kollanırlar mahalleli tarafından. Kimin şikayet ettiğini anında öğrenirler bu yüzden.

Son olarak sana bir büyük tavsiyesi; Herkes rahatsız oluyor diyorsun ya? Sen şikayet ettiğinde sana destek olacak bir kişi bile bulamazsın etrafta. "Şahit yazarlar" korkusu bırak böyle belalı işler normal olaylarda bile insanların çekindiği bir durum.

Uğraşırlar derken devlet gelir rahat bırakmaz kahveci uğraşır dedi. Ama tabii şikayet eden kişiyi de bulup rahat bırakmıyorlarmış. El mahkum yapacak bir şey yok o zaman katlanacağım. Bu nasıl bir adalet onu anlamıyorum adamlar yasak zevkleri için koca mahalleyi rahatsız ediyorlar kimsenin de çıtı çıkamıyor. Polis teşkilatında da tanıdıkları oluyormuş polis de müdahale etmiyormuş. Allah'a havale etmekten başka çare kalmadı demek ki.

Dostum ciddi soruyorum şaka veya dalga geçmeyeceğim yaşın kaçtı acaba bu adaleti sorguladiysan bence küçüksün gibi @LemonTree68 hocam da güzelce anlatmış ama böyle işlere bulaşılmaz başınız yanmasın diye uğraşıyoruz umarım anlatabilmişimdir.

Dostum ciddi soruyorum şaka veya dalga geçmeyeceğim yaşın kaçtı acaba bu adaleti sorguladiysan bence küçüksün gibi @LemonTree68 hocam da güzelce anlatmış ama böyle işlere bulaşılmaz başınız yanmasın diye uğraşıyoruz umarım anlatabilmişimdir.

Yazmıştım zaten 19. adalet dediğim konu ise bu kumarhaneler insana bu korkuyu yaşatmalarına rağmen niye devlet tarafından el atılmıyor bu konuya. Yahu iyi bir şey olmadığı ortada, e olayın kendisi zaten yasak devlet niye kapatmıyor buraları. Ben bu korkuyla yaşamak zorunda mıyım milletin yasa dışı işleri için. Şöyle açıklayayım. Bir sokaktan geçeceksin ama oradan geçersen yüzde 90 ihtimal başına bir olay gelecek, devlette bu sokağın tehlikesinin farkında ama o yolu kullandırtmaya devam ediyor, kapatmıyor o yolu. Niye bu risk bu kadar yüksekken kapanmıyor bu kumarhaneler.

Yazmıştım zaten 19. adalet dediğim konu ise bu kumarhaneler insana bu korkuyu yaşatmalarına rağmen niye devlet tarafından el atılmıyor bu konuya. Yahu iyi bir şey olmadığı ortada, e olayın kendisi zaten yasak devlet niye kapatmıyor buraları. Ben bu korkuyla yaşamak zorunda mıyım milletin yasa dışı işleri için. Şöyle açıklayayım. Bir sokaktan geçeceksin ama oradan geçersen yüzde 90 ihtimal başına bir olay gelecek, devlette bu sokağın tehlikesinin farkında ama o yolu kullandırtmaya devam ediyor, kapatmıyor o yolu. Niye bu risk bu kadar yüksekken kapanmıyor bu kumarhaneler.
Devletlerde binevi mafyadır, kontrol altına aldıkları bölgenin yeni sahibi sayılırlar. Mini Devlet gibi. Büyük devlet versiyonu ise Rusya'dır, Putin rejimidir. Seçimler zorladır, etkili muhalifler esrarengiz biçimde ortadan kaybolur, devletin adamları silah veya tehdit yoluyla kendilerini yerel halkın üstüne çıkar, onlara yasa ve kanun işlemez çünkü onlar yasanın kendisi zaten. Brezilyada uyuşturucu bölgeleri, Doğuda aşiret yapılanmaları...

Tabi aşiretliğin etkisi azaldı ama halen o bölgelerde tarla ağası, feodalite gibi kavramlar mevcut. Aşiretler de kalabalık olmalarından faydalanıp seçimlerle kendi etkinliklerini arttırabilirler. Demokrasi o yüzden iyi değildir ama demokrasinin yerine koyabileceğimiz ve suistimal edilemeyecek biçimde elimizde daha iyi bir sistem var mı? sanmıyorum.

Peki ne yapabiliriz? Organize devlet ile Organize suç arasındaki farkı nasıl açarız? Ahlak ile. Torpil, Rüşvet, Dolandırma, Görevini kötüye kullanma olmazsa o zaman daha iyi bir yer haline gelir burası. Bunun için devletin başındakileri mi kovmak lazım? hayır. Devletin başındakiler zaten bizim içimizden çıkma insanlar. Herkesin başına bir denetçi, denetçinin de başına bir denetçi konulamaz. Topyekün bir değişim lazım. Demografik bir değişim lazım. Bu değişim bizim elimizde oman bir şey değilse daha iyi bir mahalleye, ilçeye, şehire hatta ülkeye bile göçebiliriz. Göç etmeyip bulunduğumuz yeri düzeltmeye çalışmak? Saygı duyarım.

Devletlerde bir nevi mafyadır, kontrol altına aldıkları bölgenin yeni sahibi sayılırlar. Mini Devlet gibi. Büyük devlet versiyonu ise Rusya'dır, Putin reji midir? Seçimler zorladır, etkili muhalifler esrarengiz biçimde ortadan kaybolur, devletin adamları silah veya tehdit yoluyla kendilerini yerel halkın üstüne çıkar, onlara yasa ve kanun işlemez çünkü onlar yasanın kendisi zaten. Brezilya'da uyuşturucu bölgeleri, Doğuda aşiret yapılanmaları...

Tabii aşiretliğin etkisi azaldı ama halen o bölgelerde tarla ağası, feodalite gibi kavramlar mevcut. Aşiretler de kalabalık olmalarından faydalanıp seçimlerle kendi etkinliklerini arttırabilirler. Demokrasi o yüzden iyi değildir ama demokrasinin yerine koyabileceğimiz ve suistimal edilemeyecek biçimde elimizde daha iyi bir sistem var mı? Sanmıyorum.

Peki ne yapabiliriz? Organize devlet ile Organize suç arasındaki farkı nasıl açarız? Ahlak ile. Torpil, Rüşvet, Dolandırma, Görevini kötüye kullanma olmazsa o zaman daha iyi bir yer haline gelir burası. Bunun için devletin başındakileri mi kovmak lazım? Hayır. Devletin başındakiler zaten bizim içimizden çıkma insanlar. Herkesin başına bir denetçi, denetçinin de başına bir denetçi konulamaz. Topyekün bir değişim lazım. Demografik bir değişim lazım. Bu değişim bizim elimizde oman bir şey değilse daha iyi bir mahalleye, ilçeye, şehre hatta ülkeye bile göçebiliriz. Göç etmeyip bulunduğumuz yeri düzeltmeye çalışmak? Saygı duyarım.

Aynen, konuyla alakası var mı bilmiyorum ama mafyalığı da duyuyorum. Adamlar geliyor fabrikadan çıkarıyorlar adamı "burası artık bizim fabrikamız" diyorlar adam da çeketini alıp çıkıyor. Ne polis ne savcı hiçbir şey yapamıyor. Bu nasıl bir adalet? Bak kumar oynadıklarını bile bile göz yumuyorlar e madem izin vereceksin yasak deme. Yasak diyeceksin izin verme.
Neyse neticesinde hiçbir şey yapmamaya karar verdim şikayet edip başımı ağrıtmayacağım. Allah'a havale edeceğim

Technopat Haberler

Geri
Yukarı