Arkadaşlar kahve sütlü mü içilir, sütsüz mü? Sütsüz kahveyi anlamıyorum ya, resmen acı bir tadı oluyor. Bana acı gelen size tatlı mı geliyor, anlamıyorum.
Arkadaşlar kahve sütlü mü içilir, sütsüz mü? Sütsüz kahveyi anlamıyorum ya, resmen acı bir tadı oluyor. Bana acı gelen size tatlı mı geliyor, anlamıyorum.
İki türlü de gayet içilir. Kahvenin etkisi o an lazımsa fazla su katmadan yapar içerim ama zamanım varsa keyif için içiyorsam süt katarım. İki türlü de şeker atmıyorum. Evet sütsüz sert geliyor ama acılığı beni rahatsız etmiyor. Tabii ki tercih meselesi. Caramel Macchiato da içiyorum yoksa .
Geçen sene boyunca neredeyse her gün sabahları evde flat white içiyordum, öğlen de okuldan sütlü filtre kahve alırdım. Değerini bilmek lazımmış, bu sene taşındım ve sütü ısıtmaya üşendiğimden dümdüz 2-3 bardak sade filtre kahve içiyorum.
%95 sade filtre veyahut Americano içerim. Kafeine zamanım yokken ihtiyacım olduğunda Espresso atar geçerim. Sade kahve tadından sıkıldığım %5'lik vakitte de Cortado içerim. Kahve oranı daha az olduğunda farklı bir içecek oluyor, kahveyle alakası kalmıyor.
Cold brew ya da amerikano soğuk olunca akıp gidiyor ama sıcakken tadı zehir gibi geliyor az bir şey süt döküp seyreltmek daha iyi favorim sütlü filtre.
Kişisel tercihe göre değişkenlik gösterebilir biraz da alışkanlık meselesi. Soğuk olarak Americano ve Cold Brew iyi gidiyor ama sıcak içemiyorum mesela. Sıcak olarak Latte ve Mocha anca.