Kalan 9 ayda eşit ağırlıkta derece yapılabilir mi?

Utkan karagöz

Hectopat
Daha fazla  
Hayırlı forumlar, malum sınava 9 ay gibi bir süre kaldı ve eşit ağırlıkta ilk 2K yapmak istiyorum lise hayatım (maalesef bu yazda dahil) sağlık sorunlarımla uğraştığım için genel anlamda çok güzel geçmedi. Temelim yok demek yanlış olur belki ama okuduğum okulun ortalamasından daha kötü bir durumdayım. TYT netlerim;
Türkçe 27-33 (dil bilgisi hiç yapamıyorum)
Matematik 20-25(geometri hiç yapamıyorum)
Sosyal 15-20
Fen 8-12 (fiziğin bir kısmı biyolojinin az bir kısmı ve kimyanın tamamı yok)
Genel olarak bu şekilde 11. sınıfın başında çok fazla sağlık sorunum olmadığı için 11. sınıf mat temel anlamda var. Edebiyatı fen lisesinde okuduğum için kendim halledeceğim, tarihi genel bildiğim bilgilerle zaten çözebiliyorum ekstra çalışmama gerek yok. AYT coğrafya konusunda da 9 10'da neredeyse hiç coğrafya dinlemememe ve 11. sınıfta direkt coğrafya görmememe rağmen 6 soruda yarı yarıya yapabilirim gibi. Asıl sorum şu sene içinde Allah korusun hasta olmasam bile (olsam zaten derece hedefi hayal olur) spor yapmaya devam etmek zorundayım (kilomla orantılı olarak artan bir hastalığım var) ve okulda da maalesef AYT matematiğe ekstra çalışabileceğim süreçte fen lisesinde olduğum için fen derslerinde zaman kaybedeceğim. Tüm bunlara rağmen günde okul dışı 3-5 saatlik bir çalışmayla ilk 2 bine girme şansım var mı, yoksa bir hayalden mi ibaret? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Hocam öncelikle geçmiş olsun ve eline sağlık - daha başlangıç için TYT netlerin gayet iyi.

2023 YKS istatistiklerini baz alırsan EA'da ilk 2K, 80 OBP ile şu tarz bir net tablosuna denk geliyor:
TYT Türkçe - 34D, 1Y (2-3 net uzaktasın)
TYT Temel Matematik - 32D, 1Y (5-6 net uzaktasın)
TYT Sosyal - 18D, 1Y (yapıyosun gibi bu test iyi durumda)
TYT Fen - 15D, 3Y (3-4 net uzaktasın)

AYT Matematik - 34D, 2Y
AYT Edb - 20D, 2Y
AYT Tar-1 - 8D, 1Y
AYT Coğ-1 - 4D, 1Y

--

Bu net tablosunda sana hangi dersler yapılabilir gözüküyor / hangileri gözünü korkutuyor?

Özellikle geometri ve 12. sinif matematik korkutuyor sene içinde bir aksilik çıkarda çalışamam diye. Bir de TYT maalesef ya yetismiyor ya ucu ucuna yetişiyor. Bunun iki sebebi var 1. sebebi gözümde kalıcı bir görme kaybı olduğu için okuma hızım belli bir seviyeyi aşmıyor maalesef (eskiden dakikada 300-400 kelime okuyabilirdim şimdi 100-150 civarında) 2. sebebi ise matematik testinde çok sıkılıyorum ilk 5 10 soruyu 20 dk içinde çözerken sonraki her soruda neredeyse 5'er dakika harcıyorum ve sıkılıp bırakıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…