Kalan sürede AYT hallolur mu?

Yusuf663

Hectopat
Katılım
9 Ocak 2021
Mesajlar
2.169
Çözümler
3
Yer
Gaziantep
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sınava pek bir zaman kalmadı, çok şükür TYT'yi iyi kötü bir yerlere getirdim ama AYT olduğu yerde sayıyordu. Yalan yok, AYT'ye çok çalışmadım; dershanede dersi dinleyip üstüne 1-2 test çözüyor, zor sorular gelince sıkılıp geri TYT'ye dönüyordum. Bu haftadan itibaren AYT'ye abanıyorum, günde 6-8 saat arası çalışıyorum ve dershaneye gidiyorum. Ayrıca babam AYT Fizik ve Matematikten özel ders aldı, haftaya başlayacak. Sizce yetişir mi?

12. sınıf konuları olarak Fizik, Kimya ve Matematik'te pek bir sıkıntım yok, bazı konular hariç. Şu an AYT'de 20-30 net, TYT'de 85-90 net yapıyorum. Hedefim ilk 30-40 bin civarı. Sizce iyice AYT'ye abanıp TYT'yi branş denemeleri ve dershanede işlediğimiz konularla ilerletsem ilk 30-40 bin gelir mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Daha 4.5 ay var. 4.5 ay varken AYT yetişir mi diye sormak pek mantıklı değil. Eğer ki gerçekten sıkı çalışırsanız AYT fen maksimum 2.5 - 3 aylık iş. Matematik biraz uzun sürer ona da gereken değeri verdiğiniz zaman o da çok rahat biter. 4.5 ay varken kafayı "yetişir mi?" gibi sorulara takıp zaman kaybetmektense oturup elinizden geldiğince çalışmaya bakın.
 
Son düzenleme:
Hocam öncelikle 4 ayda AYT'de 65+ netlere çıkmak hiç kolay iş değil ama imkansızda değil sen elinden geleni yap başarılar.
65+ gibi pek de bir hedefim yok zaten hocam olsa çok iyi olur ama zor zaten o iş biraz 50+ çıksam yeterli bence. Geçen sene 88.5 net TYT 50 AYT ile 45 bine girmiş birisi 50+ çıkabilirsem yeterlidir bence istediğim sıralamalar için.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı