Kalan sürede AYT tarih çalışılır mı?

Shadownight

Decipat
Arkadaşlar merhaba. Sözelden girmeyi düşünüyorum bu tarih dersinden gram anlamıyorum acayip zor geliyor hükümdarları falan ezberlemek çok zor zaten tarih netlerim 2 falan acayip kötü acaba tarihten 0 çeksem edebiyatı coğrafya felsefe ve dini fullemeye çalışsam puanım hesaplanır mı? Cidden tarihte inanılmaz kötüyüm ve kalan sürede bir şey yapabileceğim zannetmiyorum ortalama AYT netim 30-35 arası TYT ise 40-45.

Kankam eğer kafan almıyorsa yapabildiğin derslerdeki netlerini artırman tabii ki daha mantıklı şu zaman diliminde.

Kankam eğer kafan almıyorsa yapabildiğin derslerdeki netlerini artırman tabii ki daha mantıklı şu zaman diliminde.
Aynen kanka öyle yapacağım coğrafyam zaten güzel yorum zaten birazdan işte haritalar üzerinden full tekrar gideceğim edebiyatta 15 civarı yapıyorum din full felsefe bazen 10-2 bazen 9-3 gidiyor öyle yani hocam tarihi salıyorum yapacak bişey kalmıyor ama ben puanım hesaplanır mı tereddütündeyim 1 net anca gelir diye düşünüyorum tarihten yani bu kadar zor bir ders görmedim hayatım boyunca akıl işi değil o kadar şeyi ezberlemek birde şu günlerde.

Son 1 hafta çalışmak bence bildiklerini de unutturur.
Genel tekrar yapıyorum knk özellikle edebiyatta ve coğrafyada onun dışında unutacağımı zannetmiyorum zaten bilgilerin yarısı akılda kalıyor hedefim 150 k falan hocam çok yükseklerde değilim bakalım umarım olur.

Tarihi hiç yapmadan 150k geliyor mu ya?

OBP kaç?

Tarihi hiç yapmadan 150k geliyor mu ya?

OBP kaç?
OBP 80 hocam Hiç tarih yapmadan tabiki olmaz ben 1-2 net çıkarsam yeter diye düşünüyorum hiç tarih yapmadan sınav geçersiz sayılır herhalde ea ve sözelde.

Geçersiz sayılma diye bir olay olduğunu ilk defa duyuyorum. Hedefin ne peki? Bölüm olarak vs.

Geçersiz sayılma diye bir olay olduğunu ilk defa duyuyorum. Hedefin ne peki? Bölüm olarak vs.
Hedefim inanın yok ya ben aile evinden kurtulmak için seçiyorum aslında 4 yıllık öğretmenlik istiyorum aslında hep içimde o yüzden etkisi var birde öğretmenlik olarakta Edebiyat istiyorum açıkcası yada Coğrafya EA da puanım yeterse 270 bile gelse Felsefe yada sosyoloji veya uluslararası ilişkiler düşünüyorum 1 yıl daha bu evde kalamayacağımı bildiğim için artık yol haritamı çiziyorum nereye sürüklenirsem diye düşünüyorum artık hocam çok büyük baskı altındayım her gün tartışıyorum öyle yani çok uzattım sanırım hedeften girdim aileden çıktım neyse hocam teşekkürler cevapladığınız için.

Rica ederim lafı mı olur ülkenin hali böyleyken ne yapmakta kararsız olman gayet normal. Üniversite okuyup işsiz kalanlar ortada. Öğretmenlik istemen bir yandan güzel fakat geleceği pek de parlak değil ülke eğitim konusunda gerçekten çok yanlış yönetiliyor.
Aile içi tartışmalarını detaylı anlatmana gerek bile yok az çok anlayabiliyorum seni ve doğru olanı da düşünüyorsun. Bir yerden sonra faydadan çok zarar haline geliyor aile evi. Fakat bu hayatta kimseyle düşman olmaya gerek yok emin ol daha da zarar verirler düşman bellediklerin.
Esasen iş bulduktan sonra herhangi bir şehirde yaşamak tabii ki şehrine göre değişir fakat basit. Sadece güzel bir çevre oluşturup güzel insanları etrafında toplarsan, milyarlarca paran olmasa bile milyarlarca kalp kazanmış olursun. Deneyebildiğin kadar şey dene şu kısa hayatta. Dilin mutlaka olsun yurt dışına çıkma imkanı bulursan tökezleme. Seni geri düşürecek, kendine çekecek arkadaşlar edineceksin onların da her zaman farkında ol. Farkında oldukça üstesinden gelemeyeceğin şey, kabullendiğin şeydir. Umuyorum ki, mutluluğu bulduğun bir hayat yaşarsın ileride.

Umudun kendisi olmamız lazım aslında mutluluk sevgi ki bu kavramlar artık bana absürt geliyor karşılıksız sevgi ve dostluğun olduğunu artık peri masallarında görüyoruz hayatım peter parker’ın hayatı gibi filmi benim üzerime uyarlasalar gişe rekoru falan kırardı herhalde bilmiyorum hocam ailem zaten ilgisiz küçüklüğümden beri 1 kere bişey aldıklarını görmedim bana bu zamana kadar kendim aldım her şeyimi destekleri olmadıkları gibi köstekte oluyorlar üniversite sınavı için bile sanki kazanacaksın ben 200 bin Tl paranı nasıl yatırcam kayıt ücreti sanki özele gideceğimde beyefendi para yatıracak birde 200 bin bir görseniz varya hocam artık öfke nöbetleri geçiriyorum arada DEHB hastasıyım ve Anksiyetem var ama ailem bunları bile bilmiyor hep aşağılandım hep küçük görüldüm ben size söylemeyi unuttum ben aslında meslek lisesinde okuyorum ve stajdan dolayıda aslında çalışamadım biraz onun yüzünden tarihi falan yapamıyorum yani stajda mobbing gördüm ailemin sesi dahi çıkmadı sen ne yapıyorsun kim bilir diyorlardı senden hiç bir halt olmaz diyorlardı kardeşim bile bana düşman artık küfürler ediyor gitsende kurtulsak gibisinden böyle yani hocam 10.sınıftada gay damgası yemiştim arkadaşımla ellerimizi omuz omuza attığımız için okulun önünde dayak yedim herkes gülüyordu hiç çıkaramıyorum aklımdan her gün duvarları yumruklamaktan ellerimi kanatıyordum öyle yani hocam herkesin bir imtihanı var şu kısa hayatta 17 yılım böyle geçti ve gençliğim bitti her şeyi gördüm hayatta darbe virüs deprem yaşıtlarımın NPC gibi takılması benim hedefim aslında mutlu olmak biraz ilgi görmek o kadar hayatımda mutluluk duygusunu 2014 The amazing Spiderman 2 izlerken yaşamıştım sonrasında zaten hiç mutlu olamadım bu şekilde hocam hayat hikayem sadece konuşmak istiyorum birileriyle ama yapamıyorum nasıl çıkacağım bu girdaptan bilmiyorum neyse hocam çok teşekkür ederim üslubunuz çok hoş hitabınız çok iyi sizde umarım bana tavsiye ettiğiniz gibi bir hayat yaşarsınız mutluluk hep sizinle olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…