Kalan sürede Edebiyat ve Tarih neredeyse sıfırdan biter mi?

justicebringer01

Yoctopat
Daha fazla  
AYT Edebiyat, AYT Tarih-1 ve TYT Tarih dışında neredeyse eksiğim kalmadı. Kalan zamanda bu konuları bitirebilir miyim merak ediyorum. Kadir Gümüş'ün AYT Edebiyat playlistini görünce kalpten gidecek gibi oldum, gözüm çok korktu doğruyu söylemek gerekirse.

AYT Tarihte yüzeysel olarak 1-2 konu biliyorum, edebiyatta ise aşırı yüzeysel çoğu şeyden birazcık biliyorum ama şu an sınava girsem paragraflar dışında soru çözemem büyük ihtimal. Kalan sürede edebiyatta 19-20, AYT Tarihte 7-8, TYT Tarihte de 3-4 doğru yapabilir miyim? Günlük 5-6 saat ayırabilirim çünkü diğer konuları unutmamak için tekrar yapıyorum, tüm günümü bunları öğrenmeye maalesef ki harcayamam.

Son düzenleyen: Moderatör:
AYT Edebiyat, AYT Tarih-1 ve TYT Tarih dışında neredeyse eksiğim kalmadı. Kalan zamanda bu konuları bitirebilir miyim merak ediyorum. Kadir Gümüş'ün AYT Edebiyat playlistini görünce kalpten gidecek gibi oldum, gözüm çok korktu doğruyu söylemek gerekirse.

AYT Tarihte yüzeysel olarak 1-2 konu biliyorum, edebiyatta ise aşırı yüzeysel çoğu şeyden birazcık biliyorum ama şu an sınava girsem paragraflar dışında soru çözemem büyük ihtimal. Kalan sürede edebiyatta 19-20, AYT Tarihte 7-8, TYT Tarihte de 3-4 doğru yapabilir miyim? Günlük 5-6 saat ayırabilirim çünkü diğer konuları unutmamak için tekrar yapıyorum, tüm günümü bunları öğrenmeye maalesef ki harcayamam.
Çok zor hocam. Edebiyatta ezberlemeniz gereken bir ton akım, bir ton şair-yazar-eser, bir ton dil bilgisi var. Bir sözelci ve tarih sever olarak sınav senemde 14-15 tane tarih kitabı bitirmiştim ve AYT Tarih konularında TYT soruları da var. O yüzden kalan sürede ikisini bitiremezsiniz. Belki bir tanesi biter.

AYT edebiyatta çok klasik çıkmış soruları hatmetsen 14 15 net yaparsın en az. Ama tarih için çalışman lazım. Türleri iyi öğren böyle şiir verip 5 şık elemeli soru en az 10 tane oluyor. Hep aynı tip soruları soruyorlar ÖSYM soru mantığını anlarsan yaparsın. Sana birkaç trik verirdim ama hamlamışım şimdi unuttum şair ve tür adlarını kafiye türlerini falan başarılar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı