Kalbimin atış sesini duyuyorum

Bjorn Ironside

Femtopat
Daha fazla  
Herkese merhaba!

Kalbimin atışını hissediyorum ve atış sesini duyuyorum hatta sesi kayıt bile ettim ağzımdan geliyor.

Bu durumun mitral valv prolapsusu(MVP) olduğunu düşünüyorum(bir tür üfürüm gibi).

Yakın zamanda epidural anestezi altında ameliyat oldum ve galiba ameliyat sırasında yüksek ihtimalle kalp krizi geçirdim, çünkü ameliyat sonrası kan testlerinde “troponin t” seviyesinde belirgin yükseklik vardı(43ng/L - 49ng/L), galiba kalp krizinin benim üzerimdeki etkisi tarif edemediğim bir heyecan duygusu, korku ve stres oldu. Ameliyat sonrası çarpıntım olduğu için beni dinlenme salonu gibi bir yere götürdüler ve tansiyonumun düşük olduğunu söylediler, bu arada ameliyata saat yaklaşık 2 gibi girdim ve önceki gece 12'den beri hiçbir şey yemedim, yani ameliyata girmeden yaklaşık 14 saattir yemek yememiştim.

NOT: ameliyat olmadan önce yaklaşık 1 aydır her gün sabah saat 5 6 gibi kalkıp sahilde yürüyüş, koşu ve spor yapıyordum, sabahtan minimum 8 - 15 bin adım atıyordum ve aynı zamanda şeker, şekerli gıdalar, unlu yemekler, ekmek gibi gıdaları kesmiştim.

Bulgular: bazen anormal şekilde terleme, kalpte çarpıntı, kalp sesi duyma(uğultu veya fısıltı gibi ama ritmsel), vücutta kalp atışından dolayı hafif titreme.

Kaydettiğim sesler,

Kalp Sesi 1

Kalp Sesi 2

Son düzenleme:
Peki doktorunuza bu durumu danıştığınızda ne dedi?

Peki doktorunuza bu durumu danıştığınızda ne dedi?
Henüz bu konuyu konuşmadım fakat doktorum kardiyak mr çektirdi yaklaşık 1 saat 20 dakika kadar sürdü ve çarşamba günü ritim holter takılacak en son sonuç göstermeye gittiğim zaman konuşmayı düşünüyorum.
Ameliyat olaylarını doktor biliyor zaten.
Doktor eko çektiği zaman çarpıntı diye girmiş istemi ve miyokardit? şüphesi yazmış.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı