Kalça ve göbek yanlarındaki yağ oranı nasıl düşer?

jody

Centipat
Daha fazla  
Yaklaşık 8 aydır spor yapıyorum ve 3 aydır ek olarak beslenmeme dikkat ediyorum. 77 kiloyum. Bugün diyetisyende yağ oranımı ölçtürdüm %15 çıktı. Sorum şu kalçadaki ve göbek yanlarındaki yağlar hangi yağ oranında erir? Çünkü cidden rahatsız edici. Diğer bölgelerde yağ çok az ama kalça ve göbek yanlarında çok var.

Her insanın yağı en yoğun depoladığı kısım kendine özeldir ve örneğin kalçadaki yağı kalça hareketleriyle yakamayız. Genetik faktörler burada en fazla etkisi olan faktördür. Sizin yapmanız gereken antrenmanlara ve diyetinize devam etmek. Yağ oranınız %12 ve altına düşmeden istediğiniz görünümü alamazsınız diye düşünüyorum.

Diyetisyeniniz bu konu hakkında ne söylüyor?

@Rpyd peki hocam %3 yağ oranına ortalama kaç ayda düşerim?

%3 yağ oranına düşersen buraya gelip yazamazsın. %3 yağ kaybı anlamında söylediysen de, diyetisyeninle beraber kalori açığı oluşturup antrenmanın dozunu biraz daha artırmak belki kardiyo süreni uzatmak olabilir. Profesyonel bir amaç uğruna yapmıyorsan ben şahsi görüşüm olarak kendinle barışık olmanı tavsiye ederim bu kadar detaya indiğinde hayatın tadı da kaçıyor bana göre bilmiyorum senin mentalin nasıl ama..

%3 yağ oranı imkasız gibi bir şey zaten kayıp olarak dedim. Cevabın içinde teşekkürler

Yağ zaten genelde oralarda ve bacakta depolanır. Aslında bölgesel yağ yakımı diye bir şey yoktur. Vücudunuz genel yağ yüzdesini düşürmeniz lazım bunun için de günlük kalori ihtiyacınızdan 500-700 kalori az almanız gerek. Kalori İhtiyacını Hesapla - Fit Yemek günlük kalori ihtiyacınızı buradan hesaplayabilirsiniz. Fakat uzun vadede bölgesel yağ yakımı mümkün.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoyu detaylıca izlemenizi öneririm o zaman ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…