RedBull Rb9
Hectopat

Küçük bir ilçede yaşıyorum. Hâliyle herhangi bir biisklet yolu da yok zaten. Belediyemiz sağ olsun ara sokaklarımız sözde "altyapı" çalışmaları adı altında patates tarlasına dönmüş durumda. Delik deşik ve asfalt yok. Çarşı içerisinde gitmek mecburiyetindeyim. Bu sabah saatlerinde başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum sizlere. Aynı zamanda bahsettiğim konuya örnek olsun diye anlatıyorum. Dediğim gibi ilçemde herhangi bir bisiklet yolu yok. Çarşımızda yollar çok dar kenarlara araba park ediyor emniyet şeridi denen bir şey kalmıyor zaten. Yolda sürsem araba beni geçemiyor kornaya basıyor o derece dar. Bu sabah yine bahsettiğim durumdan muzdarip olduğum için kaldırımdan sürüyordum bisikletimi. Çok da hızlı değildim ha hızlıysam bile normalden çok ama çok az hızlı gidiyorumdur ki bu bahsettiğim hızla ufak bir fren hareketi ile zorlanmadan durabilecek bir hızdayım. En sağdan gidiyorum ve karşıdan bir yaya geliyorsa yol veriyorum. Karşımdan iki tane dayı geliyor. Aramızda 1 ila 1.5 metre mesafe kala yavaşladım daha yanından bile geçmeden bana "acelen nereye yeğenim burası bisiklet yolu mu kaldırım burası millet geçiyor buradan ya" dedi. Ben de geçecek başka bir yer varsa söyle oradan geçeyim dayı dedim elimi kaldırarak. Arkamı dönerek gitmeye çalıştım. Hâlâ laf etmeye devam etti çok dinlemedim orayı. Dayı millet tınlamıyor bile sana batan ne Allah aşkına dedim arkamı döndüm çektim gittim. Ben giderken hâlâ laf etmeye devam ediyordu. Ben gitmeye devam ederken anlatmaya çalıştı lafı bırakıp ardından bana hakaretler etmeye başladı. Gerçekten insanı bisikletten soğutuyorlar. Yolda sürsek arabalar ve aniden açılan yolcu kapıları tehlike yaratıyor kaldırımdan sürsek milletin ettiği hakaretler başımızı ağrıtıyor. Yolda sürsek suç kaldırımda sürsek suç artık uçarak gideceğiz sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör: