Kalecilikte nasıl daha fazla gelişilir?

PİKACHU1905

Hectopat
Daha fazla  
Yaklaşık 3 senedir kalecilik yapıyorum ve yeteneğim çok fazla oynadığım klüb yeteneğimi biliyor ve bunu söylüyor ama her zaman yedek kalıyorum. 1 sezonda sadece 1 kez 11 başladım onda da kaleye 2 pozisyon geldi. 100%100'lük onları da kurtardım zaten çevremdeki herkes iyi kalecilik yaptığımı söylüyor okulda da üzerime yok zaten.
2 ay antrenman yapmadan klübe gittim ona rağmen 100%100 performans verdim.
Tek problem şu eksik olduğum konular var.

Kalede gol yiyince kendimi suçlayıp duruyorum, bu da beni olumsuz etkiliyor haliyle çok kararsız bir insanım kişiliğim: Tam bir fairplay adamım Muslera gibi her zaman idölüm gibi olmaya çalışıyorum ama eksik olduğum konular biraz beni geriye atıyor.
Seçmelere gitsem yükselir miyim acaba diye düşünüyorum bazen.
Kramponum puma future Ultimate boy: 170 kilo:65.6

1: Yerden sert gelen topları sadece izliyorum planjon atsam bile giriyor.
2: 1'e 1'lerde fazla iyi değilim tapacağımı fazla bilmiyorum.
3: Kornerlerde top falso alıyor bazen ön direğe geldiğinde elim ayağıma karışıyor.
4: Autlarda topu ceza sahasından zor çıkarıyorum.
Yardımcı olursanız sevinirim.

1-antrenman ve futbol oynayan üst seviye kalecileri izleyerek taktik geliştirebilirsiniz
2-ne yapacağını bilmemekte tecrübe ile çözülür örnek verirsek genç kaleciler bazen ne yapacağını pek bilemiyorken Muslera gibi yaşlı kalecileri düşün refleskleri iyi olmasa da iyi tahmin edebiliyorlar nereye atacaklarını onların maçlarında filan dikkatle izleyip nasıl neye göre posizyona oynadığına bakabilirsiniz
3-alıştıkça geçer diye düşünüyorum daha çok maç yaparsanız bence çözülür.
4-anladığım kadarıyla panik yapıyorsunuz olabildiğince sakin ve hatadan kaçınan bir tempoyla oynayın.
Dediğim gibi pratik ve profesyonelleri izleyerek çözebileceğinizi düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı