Kali Linux "airodump-ng start wlan0mon" kodu çalışmıyor

0.0_lucas

Hectopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci; i7 12700K
RAM; Kingston Fury Beast 32 GB 3200 MHz DDR4 CL16
Ana Kart; ASUS B660M - E D4 3600MHz
Ekran Kartı; RX6750XT 12GB
Sıvı Soğutucu; MSI MAG CORELIQUID P360 360 mm İşlemci Sıvı Soğutucu
Meslek
Meslek Lisesi Yazılım Öğrencisi
airodump-ng start wlan0mon yazıyorum ama hiçbir Wi-Fi'yi görmüyor. Oklumuyor yani. Videodaki gibi diğer Wi-Fi'ler çıkmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum.

Wireless adaptör ün var mı?​

ASUS AC-58 kullanıyorum 1300MBPS 2 antenli kablolu bir de Kali Linux'u sanal makineyle çalıştırıyorum ondan kaynaklı olabilir mi (WLAN1 ve WLAN2 var)

ASUS AC-58 kullanıyorum 1300MBPS 2 antenli kablolu bir de Kali Linux'u sanal makineyle çalıştırıyorum ondan kaynaklı olabilir mi (WLAN1 ve WLAN2 var)

Hocam şöyle söyleyebilirim önceden benim başıma Wi-Fi ile ilgili bir sorun gelmişti internetim tam bir şekilde çekiyor ama sanal makinemda hiçbir şekilde ağ bağlantısı alamıyordum ben bunun çözümü olarak Kali'yi sil yükle yapmıştım ama siz bir Wi-Fi nizi sıfırlayın ve Kali'yi yeniden başlatın. Çözüm olmazsa başka bir şekilde bakalım.

Sıfırlamak derken modeme reset mi atayım çünkü Kali'de adaptör kullanıyorum.

Wireless adaptörü hem Windows hem de kalidemi kullanıyorsunuz yoksa sadece Kali linuxtamı kullanıyorsunuz anlamadım eğer windowsdada adaptör kullanıyorsanız yardım edebileceğim bir bağlantı var​

Hocam bir de şu geldi aklıma Kali'den ağ bağlantısını kaldırıp yeniden bağlayabilirsiniz.

Son düzenleme:

Sanal bilgisayarı açtığımda (linux) adaptör otomatik lagılıyor Linux ama Linux algıliyinca Windows algılamıyor (umarım anlata bildim ) ve ASUS-AC58 monitör mod olup olmadığını nasıl öğrenirim? (Linux destekli nereden biliyorum çünkü Linux için ASUS'un sitesinde AC-58 driver var)

Ağ bağlantısnı kaldırıyorum tekrar bağlıyorum driver kuruyorum vs. Ama olmuyor acaba monitör modmu yok?

Hocam bir monitör modu konturol edin.

Apt-get Update yazın Kali'yi bir güncellesin öncelikle.

2 ifconfig komutunu yazın komut satırına.

3 komut satırına airmon-ng start WLP3S0 yazın burada size monitör moda geçtiğinizi gösterecek. Eğer göstermez veya onaylanmazsa ifconfig yazın bir daha.

Normalde interface de WLP3S0 yazacak bunun yerine wlp3s0mon yazıyorsa monitör moda geçmiş oluyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…