Kali Linux Boot olarak gözükmüyor

Makaleler
4
Şimdi sıkıntı şöyle ben Dual Boot olarak Kali Linux kurdum ve sonradan BIOS'a baktığımda Windows gözükmüyordu Kali Linux'den Windows portable indirdim USB'ye kurdum ve EFI'yi kontrol ettim ama EFI silinmişti bende Windows'u tekrar kurdum bu kezde Kali Linux gitti EFI'yi kontrol ettim ama bir sorun yok sorunu bayağı çözmeyi denedim ama bir çözüm yolu bulamadım USB'ye Kali Linux Live indirdim çünkü Kali Linux dosyalarına erişemiyorum Windows Kali Linux diskini görmüyor Kali Linux için diskimi bölüp 102 GB'lık bir alan oluşturdum ve oraya kurulumu yaptım diskin diğer bölümünde ise dosyalarım var bu sorunun çözümünü bilen var mı?

Önce Windows 10 kurup, en sonda ufak bir alan bırakın. Daha sonra önerilen disk ayarları ile Windows yanına kurun demeniz yeterli. Eğer ayrıca isteniyorsa;
  • EFI bölümünü /EFI olarak
  • Son bölümü / dizin olarak
ayarlama yapıp kurulumu gerçekleştirin. Daha sonra GRUB yöneticisi üzerinden işletim sistemleri arasında geçiş yapabilirsiniz.
@Kerem00

Benim kurulum ile ilgili bir sıkıntım yok sıkıntı Kali Linux görünmüyor yani bir şeyler oldu isterseniz resimde gönderebilirim her şey düzgün hatta BIOS bölümünde Boot ekleme bölümündede gözüküyor ama Boot edilemiyor önceden Boot oluyordu zaten ben kurulumu yaparken hard diski çıkardım ve Windows'u öyle kurdum yani bir sorun olmaması lazım diye biliyorum EFI'ler çakışmaması için böyle bir çözüm yaptım.

Sorun Windows kurdukdan sonra oldu fakat hard disk takılı değildi.

Windows'u SSD'ye kuruyorum kaliyi ise hard diskimden ayrı bir bölüm oluşturarak kuruyorum.

Baya karışmış. Windows'u da Kali'yi de tamamen kaldırın. Sonra temiz kurulum Windows kurun. Sonra şuradaki adımları sırasıyla yapın:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İki farklı diske kurulacaksa kurulum sırasında diskleri çıkartın. Eğer aynı diske kuracaksanız EFI bölümleri birleşik olacak, ayrı değil. Sadece kök dizinlerin kurulu olduğu yerlerin ayrı olması yeterli. Bölümlendirmeyi elle değil otomatik yaptırın dediğim yöntem ile.

Dediğiniz çözümü zaten denedim başka bir çözüm yolu bilen yok mu ben burayı nasıl onarabilirim?.

Zaten otomatik yaptırıyorum.

Benim istediğim çözüm burayı tekrar Boot edilebilir hale getirmek eğer böyle bir çözüm yolu yoksa cevap yazmayın zaten çözüm yoksa tekrar kaliyi kurmayı düşünüyorum.

Arkadaşimin sorunu: Efi'lerin çakışması. Çözüm yolunu Windows u legacy Kaliyi UEFI kurarak çözmeyi planliyoruz.

Son düzenleme:
Arkadaşimin sorunu: EFI'lerin çakışması. @ihydrogeni disk sökme teknigini ben vermiştim denemişti olmamişti. Çözüm yolunu Windows'u legacy kaliyi UEFI kurarak çözmeyi planliyoruz.

Şimdi SSD mi çıkarıp kaliyi hard diskime kuracağım.

Arkadaşimin sorunu: EFI'lerin çakışması. @ihydrogeni disk sökme teknigini ben vermiştim denemişti olmamişti. Çözüm yolunu Windows'u legacy kaliyi UEFI kurarak çözmeyi planliyoruz.

Bir sorun olur mu?

Son düzenleme:
Arkadaşimin sorunu: Efi'lerin çakışması. Çözüm yolunu Windows u legacy Kaliyi UEFI kurarak çözmeyi planliyoruz.
EFI bölümleri çakışmaz, sadece birbirlerini göremedikleri için seçmeli başlangıç yaptırmaz. BIOS üzerinden seçim yapmak zorunda bırakır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…