Kali Linux Boot olarak gözükmüyor

Makaleler
4
Şimdi sıkıntı şöyle ben Dual Boot olarak Kali Linux kurdum ve sonradan BIOS'a baktığımda Windows gözükmüyordu Kali Linux'den Windows portable indirdim USB'ye kurdum ve EFI'yi kontrol ettim ama EFI silinmişti bende Windows'u tekrar kurdum bu kezde Kali Linux gitti EFI'yi kontrol ettim ama bir sorun yok sorunu bayağı çözmeyi denedim ama bir çözüm yolu bulamadım USB'ye Kali Linux Live indirdim çünkü Kali Linux dosyalarına erişemiyorum Windows Kali Linux diskini görmüyor Kali Linux için diskimi bölüp 102 GB'lık bir alan oluşturdum ve oraya kurulumu yaptım diskin diğer bölümünde ise dosyalarım var bu sorunun çözümünü bilen var mı?

Bir sistemde iki EFI/ESP olursa sorun çıkar kardeşim.

Sadece bir tanesini kullanabiliyorsun.

Bu sorun önceden yoktu sonradan oldu anlatmıştım Ubuntu kurdukdan sonra Windows bozuldu ama zaten o ara Kali Linux ile Windows kullanıyordum neyseki sorun / bölümü yokmuş kurulum ISO'su hazırlayıp kaliyi tekrar kuruyordum ve sadece tek eksik / miş orayı tekrar oluşturdum BIOS'a girdim ve Kali gözüktü ve sorun çözüldü ayrıca kurulumları hard diski veya SSD'yi yapmaya başlayacağım böylece bu sorunları tekrar yaşamam iyi günler sorunum çözülmüştür.
Tamam işte Windows varsa sadece bir tanesini kullanabiliyorsun demiş.

Windows nasıl olmuşsa bazı yerlerini bozmuş kalinin Ubuntu'da Windows'u bozmuş sanırım Ubuntu'yu kurarken SSD'yi çıkarmak daha mantıklı böylece birbirlerine zarar vermezler kurulumda.

/ Bölümü olmadan Linux işletim sistemini kuramazsın zaten. Eğer kurduysan bir / vardır.

Benim anlamadığım bu sorun nasıl oluşuyor Partition'larda bu bölümler ayrı gözüküyor.
/ Bölümü olmadan Linux işletim sistemini kuramazsın zaten. Eğer kurduysan bir / vardır.

Kendiliğinden yok olmuş nasıl oldu bilmiyorum Windows kurulumundan sonra oldu bu.

Ubuntu'da Windows'un EFI'sini yok etmiş.

Kali Linux kurup Windows kurunca windowsda kaliye zarar vermiş birbirleriyle çelişiyorlar .

Tamam işte Windows varsa sadece bir tanesini kullanabiliyorsun demiş.
Windows yüklü diskte bir tane EFI bölümü olur, öteki işletim sistemleri de ona kopyalama yapar. Ancak iki farklı diskte iki farklı EFI bölümü bulundurabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…