Kali Linux CPU Sıcaklıklarını Nasıl Görebilirim?

sevgiicin

Kilopat
1-Terminal bir iş yapıyorken başka bir terminal açıyorum sanki önceki açık olan duruyor? Böyle bir şey var mı? Bunu beyaz imleçin hafif renk değişemsinden türettim.
2-CPU sıcaklığımı görmek için LM sensor veya psensor 2'sini de kurmayı denedim ama paket bulunmadı hatası aldım CPU sıcaklıgımı nasıl gorebilirim?
3-CPU şu an kaç MHz çalışıyor görebilir miyim?
4-Windwosdaki gibi birkaç ayar var mı daha hızlı olmak için?
5-şu an PC'de hangi işlemler oluyor nasıl görürüm top ile görüyorum ama 100 yakın şey var. Win'deki gibi şu terminal şu işi yapıyor görebilir miyim?
6-Terminalde rar şifremi bulmaya çalışyıroum ve beyaz imleç öylece duruyor ama CPU yüzde yüz bundan doalyı çalışıyor sanıyorum. Ama bunun yerine bir işlemimmin çalıştığını gösteren bir şey bulabilir miyim top haricinde hiçbir belriti yokta.
7-Ekran kartımı tanıtmamak bana terminaldeki hızımı kaybettirir mi? CUDA vs.

Teşekkür ederim.

Son sürüm dun kurdum. Sanal değil tam kurulum. AMD 2600 32 GB RAM. 1660 Ti ekran kartı.

Son düzenleyen: Moderatör:
1- Alt alta iki ve daha fazla bash terminali açmak mümkün. exit komutuyla çıkabilirsiniz.

2- Sıcaklık kontrolü:

Bash:
sudo apt-get install lm-sensors

Bash:
sensors

Kod:
coretemp-isa-0000
Adapter: ISA adapter
Package id 0:  +46.0°C  (high = +80.0°C, crit = +100.0°C)
Core 0:        +44.0°C  (high = +80.0°C, crit = +100.0°C)
Core 1:        +45.0°C  (high = +80.0°C, crit = +100.0°C)

acpitz-virtual-0
Adapter: Virtual device
temp1:        +27.8°C  (crit = +105.0°C)
temp2:        +29.8°C  (crit = +105.0°C)

radeon-pci-0100
Adapter: PCI adapter
temp1:        +57.0°C  (crit = +120.0°C, hyst = +90.0°C)

3- İşlemci saat hızı kontrolü:

Bash:
lscpu | grep MHz

Kod:
CPU MHz:               1110.653
CPU max MHz:           3600.0000
CPU min MHz:           800.0000

4- Overclock işleri BIOS´tan yapılıyor diye biliyorum.

5- top komutu yerine System Monitor programını kullanabilirsiniz.

6- Benzer şekilde System Monitor programından aktif processleri izleyebilirsiniz ve kontrol edebilirsiniz.

7- NVIDIA kartlarından tam verim alabilmek için sahipli driverları kurmak gerek. Topluluğun geliştirdiği nouveau sürücülerinden pek verim alamazsınız. Eğer yüksek grafik işleme ya da oyun düşünmüyorsanız open source driverları tavsiye ederim.

2. madddeyi yapınca aşağıdakini alıyorum

Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı oluşturuluyor
Durum bilgisi okunuyor... Bitti
lm-sensors paketi mevcut değil, ancak başka paket içerisinden işaret edilmiş.
Bu durum bu paketin kayıp, eskidiği için bırakılmış, ya da başka bir
yazılım kaynağında bulunduğu anlamına gelebilir.

E: 'lm-sensors' paketi için kurulum adayı yok

System Monitor programını googleden linux olarak indircem diymi?

CPU MHZ hızım için
CPU MHz: 3900.169
CPU max MHz: 3900,0000
CPU min MHz: 1550,0000

fakat anlık olarak göstermiyor heralde hiç kıpırdamıyorlar bilmiyorum ben çok özür.

Çok teşekkür ederim zaman ayırdınız elleriniz dert görmesin.
Ekran görüntüsü_2020-05-17_20-53-38.png

Hocam sizi bulmuşken şunuda sorabilir miyim ? Şuan şifre bulmaya çalışan şey çalışıyor mu ? Pc de ses yok hiç bir hareket yok. ama cpu bakınca 99% Açıkcası terminaldeki bir işlemin çalışıp çalışmadığının olayını çözemedim :)

Ayrıca noktalamaları arama, 5 haneden düşüşük arama ve büyük harf bakma gibi komutları verebilceğim bir rar şifre bulma biliyosanız çok sevinirim bu bi kaç hafta surcek gibi :( zip için böyle detay var ama rar için bulamadım ben ve çok acemiyim youtube dan buldum bu bilgileri.

Son düzenleme:
2. madddeyi yapınca aşağıdakini alıyorum.

Paket listeleri okunuyor... Bitti.
Bağımlılık ağacı oluşturuluyor
Durum bilgisi okunuyor... Bitti
Lm-sensors paketi mevcut değil, ancak başka paket içerisinden işaret edilmiş.
Bu durum bu paketin kayıp, eskidiği için bırakılmış, ya da başka bir.
Yazılım kaynağında bulunduğu anlamına gelebilir.

E: 'Lm-sensors' paketi için kurulum adayı yok.

System monitor programını Google'den Linux olarak indireceğim diy mi?

CPU MHz hızım için.
CPU MHz: 3900.169.
CPU Max MHz: 3900, 0000.
CPU'min MHz: 1550, 0000.

Fakat anlık olarak göstermiyor herhalde hiç kıpırdamıyorlar bilmiyorum ben çok özür.

Çok teşekkür ederim zaman ayırdınız elleriniz dert görmesin.
Eki Görüntüle 565766

Hocam sizi bulmuşken şunuda sorabilir miyim? Şu an şifre bulmaya çalışan şey çalışıyor mu? PC'de ses yok hiçbir hareket yok. Ama CPU bakınca 99% açıkcası terminaldeki bir işlemin çalışıp çalışmadığının olayını çözemedim :)

Ayrıca noktalamaları arama, 5 haneden düşüşük arama ve büyük harf bakma gibi komutları verebilceğim bir rar şifre bulma biliyorsanız çok sevinirim bu birkaç hafta surcek gibi :( ZIP için böyle detay var ama rar için bulamadım ben ve çok acemiyim YouTube'dan buldum bu bilgileri.

lm-sensors için aşağıdaki komutların çıktılarını verebilir misiniz?

Bash:
apt-cache search lm-sensors
apt-cache search sensors

Saat hızı bilgilerini anlık mı sorgulamak istiyorsunuz? Aşağıdaki komut iş görebilir:

Bash:
for ((;;)) do lscpu | grep MHz && echo && sleep 1; done

sleep 1 yazan kısım saniyede 1 kez komutu çalıştırır. Azaltmak için örneğin sleep 0.5 ya da arttırmak için sleep 3 yazabilirsiniz.

System Monitor için aşağıdaki komutu çalıştırabilirsiniz:

Bash:
gnome-system-monitor

Ubuntu´da kendi içinde yüklü geliyor. Kali Linux´ta denemediğim için var olup olmadığını bilmiyorum. Eğer yoksa aşağıdaki komutla kolayca kurabilirsiniz:

Bash:
sudo apt-get install gnome-system-monitor

Ayrıca şifreli RAR ya da ZIP paketlerinin şifresini kıran programların tümü deneme yanılma yöntemi ile çalışır. Şifrenin ne zaman kırılacağı uzunluğuna ve karmaşıklığına bağlıdır. Bazı şifreleri günümüz bilgisayarlarını kullanarak kırmaya insan ömrü bile yetmeyebilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı