Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Merhaba. Raspberry Pi 5'e Kali kurdum ama ekran boyutunu ayarlayamıyorum. Xrandr minimum ve maksimum 1920x1080 diyor ama benim bunu küçültmem lazım. Nasıl yapabilirim?
Burada `<display_name>`, kullanmakta olduğunuz ekranın adıdır. Örneğin, `HDMI-0` veya `DVI-0` gibi bir değer olabilir. `<resolution>` ise istediğiniz çözünürlüktür. Örnek olarak `1280x720` gibi bir değer kullanabilirsiniz.
Eğer xrandr ile çözünürlüğü değiştiremezseniz, raspi-config aracını kullanarak ekran ayarlarını düzenleyebilirsiniz. Aşağıdaki komutu kullanarak raspi-config aracını açın:
Kod:
sudo raspi-config
Ardından, "Advanced Options" > "Resolution" seçeneklerini takip ederek ekran çözünürlüğünü ayarlayabilirsiniz.
Ekran ayarlarını değiştirdikten sonra, değişikliklerin kalıcı olması için Raspberry Pi'yi yeniden başlatmanız gerekebilir. Aşağıdaki komutu kullanarak Raspberry Pi'yi yeniden başlatabilirsiniz:
Kod:
sudo reboot
Bu adımları takip ederek Raspberry Pi 5 üzerinde Kali Linux'ta ekran boyutunu ayarlayabilirsiniz. Eğer hala sorun yaşıyorsanız, Raspberry Pi 5'inizin ekran sürücülerini ve Kali Linux sürümünü güncellemeyi deneyebilirsiniz.