Kali Linux ekran boyutu nasıl küçültülür?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
14700hx
4070
32 GB RAM
1 TB SSD
Meslek
Öğrenci
Merhaba. Raspberry Pi 5'e Kali kurdum ama ekran boyutunu ayarlayamıyorum. Xrandr minimum ve maksimum 1920x1080 diyor ama benim bunu küçültmem lazım. Nasıl yapabilirim?

Terminali açın ve aşağıdaki komutu girerek mevcut ekran ayarlarınızı kontrol edin:
Kod:
xrandr

Bu komut, mevcut ekran modlarını ve desteklenen çözünürlükleri listeleyecektir.

Ekranı istediğiniz çözünürlüğe küçültmek için aşağıdaki komutu kullanabilirsiniz:
Kod:
xrandr --output <display_name> --mode <resolution>
Burada `<display_name>`, kullanmakta olduğunuz ekranın adıdır. Örneğin, `HDMI-0` veya `DVI-0` gibi bir değer olabilir. `<resolution>` ise istediğiniz çözünürlüktür. Örnek olarak `1280x720` gibi bir değer kullanabilirsiniz.

Eğer xrandr ile çözünürlüğü değiştiremezseniz, raspi-config aracını kullanarak ekran ayarlarını düzenleyebilirsiniz. Aşağıdaki komutu kullanarak raspi-config aracını açın:
Kod:
sudo raspi-config
Ardından, "Advanced Options" > "Resolution" seçeneklerini takip ederek ekran çözünürlüğünü ayarlayabilirsiniz.

Ekran ayarlarını değiştirdikten sonra, değişikliklerin kalıcı olması için Raspberry Pi'yi yeniden başlatmanız gerekebilir. Aşağıdaki komutu kullanarak Raspberry Pi'yi yeniden başlatabilirsiniz:

Kod:
sudo reboot

Bu adımları takip ederek Raspberry Pi 5 üzerinde Kali Linux'ta ekran boyutunu ayarlayabilirsiniz. Eğer hala sorun yaşıyorsanız, Raspberry Pi 5'inizin ekran sürücülerini ve Kali Linux sürümünü güncellemeyi deneyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı