Merhaba. Raspberry Pi 5'e Kali kurdum ama ekran boyutunu ayarlayamıyorum. Xrandr minimum ve maksimum 1920x1080 diyor ama benim bunu küçültmem lazım. Nasıl yapabilirim?
Burada `<display_name>`, kullanmakta olduğunuz ekranın adıdır. Örneğin, `HDMI-0` veya `DVI-0` gibi bir değer olabilir. `<resolution>` ise istediğiniz çözünürlüktür. Örnek olarak `1280x720` gibi bir değer kullanabilirsiniz.
Eğer xrandr ile çözünürlüğü değiştiremezseniz, raspi-config aracını kullanarak ekran ayarlarını düzenleyebilirsiniz. Aşağıdaki komutu kullanarak raspi-config aracını açın:
Kod:
sudo raspi-config
Ardından, "Advanced Options" > "Resolution" seçeneklerini takip ederek ekran çözünürlüğünü ayarlayabilirsiniz.
Ekran ayarlarını değiştirdikten sonra, değişikliklerin kalıcı olması için Raspberry Pi'yi yeniden başlatmanız gerekebilir. Aşağıdaki komutu kullanarak Raspberry Pi'yi yeniden başlatabilirsiniz:
Kod:
sudo reboot
Bu adımları takip ederek Raspberry Pi 5 üzerinde Kali Linux'ta ekran boyutunu ayarlayabilirsiniz. Eğer hala sorun yaşıyorsanız, Raspberry Pi 5'inizin ekran sürücülerini ve Kali Linux sürümünü güncellemeyi deneyebilirsiniz.