Kali Linux fire Fox'da VPN açıkken sitelere bağlanmıyor

Omer Sozen

Hectopat
Merhabalar. Yazılım eğitimi görüyorum ve daha başlarında olduğum için pek bir bilgim yok. Kali Linux üzerinden işliyoruz dersi. VPN açıp bir dosya indirmemiz gerekiyor ve ilk açtığımda sitelere girebilmiştim. Ancak sonraki gün sitelere giremediğimi fark ettim. Uzun süre bağlanmasını bekliyorum ve bağlanılamadığını görüyorum. Bu sorunu nasıl düzeltirim?

Kali Linux ya da Firefox ile alakalı olduğunu sanmıyorum. Hangi VPN kullanmaya çalışıyorsunuz? İSS'ler her tespit edildiğinde VPN'leri engelliyor. Değiştirmeyi deneyin. Kali özelinde bilmiyorum ancak Proton VPN'i Mint üzerinde 1aydır sıkça kullanan arkadaşım bir sorun yaşamadı. Bende de Nord var, Turkcell biraz yoruyor ancak Türk.Net bana mısın demeden dtekte bağlanmama izin veriyor.

Son düzenleme:
Kali Linux ya da Firefox ile alakalı olduğunu sanmıyorum. Hangi VPN kullanmaya çalışıyorsunuz? İSS'ler her tespit edildiğinde VPN'leri engelliyor. Değiştirmeyi deneyin. Kali özelinde bilmiyorum ancak Proton VPN'i Mint üzerinde 1aydır sıkça kullanan arkadaşım bir sorun yaşamadı. Bende de Nord var, Turkcell biraz yoruyor ancak Türk.Net bana mısın demeden dtekte bağlanmama izin veriyor.
OpenVpn kullanıyordum. Silip yüklemeyi deneyeceğim. Eğer yine olmazsa dönerim.
Tamamdır. Olay VPN'i silip yüklemekte değilmiş. DNS değiştirmekteymiş. DNS'i 8.8.8.8 8.8.4.4 olarak değiştirdim ve düzelttim. Bu sorunu yaşayan arkadaşlara da faydamız olur diye bıraktım çözümü.

Son düzenleme:
Şuan yalnızca Google DNS'mi kullanıyorsunuz, üstüne mi çalıştırdınız OpenVPN'i?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı