Bir Ağ İşletmenliiği Ve Siber Güvenlik öğrencisi olarak söylüyorum; zorlanmaz bile. VPN sunucuları log tutar. Dolayısıyla VPN sizi gizli biri yapmaz.
VPN sunucusunun log bilgilerini elde edebilmen için mahkeme kararı ile gitmen gerek. Öyle heyk işlemi başlasın hemen alıyorum bilgilerini diye bir şey yok.
Şu yaşadığımız 2020 yılında biri senin bilgilerini ele geçirmek istiyorsa ve sen sağa sola bilgilerini yazan biri değilsen en kolay yolu sana fishing ile tuzak kurmak. Eğer ki yıl olmuş 2020, hala bu tarz tuzaklara kanıyorsa kişinin cahilliğindendir.
Diğer yöntemler çok meşakkatli, tehlikeli ve zor. Herkesin ağzında dolandırdığı hacker lafı günümüzde web alanında işliyor sadece. Tamamen seni kandırmak için yapılan teknikler var, bir web sitesinde açık bulup onu sömürmek çok çok az kişinin yaptığı bir yöntem. Bunu yapan kişiler de Hackerone ve Bugcrowd gibi yerlerde şirketlere geri raporluyor.
Kali Linux kullanmayı bilmek hiçbir anlam ifade etmiyor, ben de biliyorum ama bil bakalım sorun ne? Tüm sömürülecek açıklar Web üzerinde, birini hacklemek exploitdb'den Windows XP exploit'i alıp metasploit'e atmaya benzemiyor. Bunun için kendin exploit yazman gerekiyor, ben de exploit yazamıyorum işte, senin de yazmayı bildiğini zannetmiyorum.
Sonuç olarak günümüzde siber güvenlik eskiye göre önem kazandı, öyle şunu hackledim bankadan parayı cepledim yapınca kapına gelirler. Birini internet üzerinde bulmak istiyorsan OSINT yaparsın ama dediğim gibi kendi hakkında bilgileri amansızca saçmadığı sürece bu da işe yaramaz.
Okulu bitirdikten sonra kendi araştırmalarını yapıp kendini bilgilendirmen çok daha doğru olur, bak ben okulunu okumadım, kendi araştırmalarımla öğrendiğim, zamanla kendimi geliştirdiğim bir şeydi. Tanıdığım web güvenliği uzmanı olan kişilerin hiçbiri de okulunu okumadılar, bu iş okul okunarak yapılacak türden değil çünkü, ortamın içinde olmak lazım.