Kali Linux kurarsam Bootloader grub olacak mı?

Birincisi:
Kali'yi sisteminize yükelemenizi önermiyorum VirtualBox üzerinde kullanmanız daha iyi olur.

Eğer sisteminiz UEFI ise EFI bölümüne hem Grub hem de Windows Bootloader kurulu olacak. Boot menüsünden bunu seçebilirsiniz tabii ki. Eğer UEFI kurulumu yaptıktan sonra silmek isterseniz öncelikle Windows üzerinden Kali'nin kurulu olduğu bölümü silip diskpart üzerinden EFI bölümüne erişip Kali yazan dosyayı sileceksiniz. Silerken bir konu açıp etiketlerseniz yardım ederim. Eğer MBR ise tek Bootloader Grub olacaktır. Kali'nin bölümünü sildikten sonra Windows üzerinden Windows Bootloader'ı yeniden yüklemeniz gerekir yoksa Grub rescue hatası alırsınız ve sisteme erişemezsiniz. İmzanızdaki sistem zaten UEFI olduğu için iki bootloader da efi bölümünde yüklü olacaktır ama yine dediğim gibi Kali'yi sisteminize direkt olarak yüklemek yerine Virtualbox kullanın. Yükleyecekseniz daha iyi dağıtımlar önerebilirim (Mint, MX Linux, LMDE, Debian).

Merhabalar, yanıtınız için teşekkürler. Kali'yi sanal makineye kurarsam 8 GB RAM yeterli olacak mıdır?

Merhabalar, yanıtınız için teşekkürler. Kali'yi sanal makineye kurarsam 8 GB RAM yeterli olacak mıdır?

Fazlasıyla yeterli olacaktır. Ama dediğim gibi Linux kurmak istiyorsanız çok daha iyi dağıtımlar var ve Kali kesinlikle Linux kullanmaya başlamak için doğru dağıtım değil. POP!_OS veya Linux Mint'e kesinlikle göz atmanızı öneririm. GNU/Linux Kali'den ibaret değil hatta alakası bile yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…